ESCRIPTORS I BARCELONA

Pots buscar aquí escriptors que han nascut a Barcelona o escriptors de tot el món que hi han viscut o passat temporades llargues. 

a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
N
David NEL·LO
(Barcelona, 1959)

Escriptor, traductor i músic. És un reconegut autor de literatura infantil i juvenil, i ha escrit una quarantena de llibres que li han valgut una bona colla de premis, entre els quals destaquen el Vaixell de Vapor (1994), Cavall Fort (1999) o Columna Jove (2002). Des de l’entrada del nou segle també ha començat a escriure novel·les per a adults, que han rebut una bona acceptació i premis. Situa totes les seves obres a diferents llocs del planeta, i n’hi ha que no tenen una geografia determinada: La desgràcia d’Isolda Potato, Després d’en Marcel, Nou dits o La geografia de les veus, que reflexiona sobre la identitat i en la qual apareix Barcelona sense ser nombrada. És el mític traductor de la saga Geronimo Stilton i Diari del Greg.

Més informació

Lluís NICOLAU D'OLWER
(1888 - Mèxic, 1961)

Polític i escriptor. És un estudiós de la literatura catalana i un reformador pedagog, al costat de Rosa Sensat. Divulgador de les Cròniques de Muntaner i també activista cultural a l’exili, manté els Jocs Florals a ciutats com ara Nova York o Mèxic. Va ser president de l’Ateneu Barcelonès, lloc on va fer el discurs inaugural de l’any acadèmic 1932-1933: “Mitologia barcelonina”.

Més informació

Anaïs NIN
(Neuilly-sur-Seine 1903 - Los Angeles 1977)

Escriptora francoamericana, filla de pares d’origen cubà, danès, francès i català, va establir-se uns anys a Barcelona quan el seu pare va abandonar la seva mare per una altra dona. El 1914, Anaïs salpa a bord del Montserrat des de Barcelona cap a Nova York.  Allà i a París és on escriu, entre d’altres, Delta de Venus, Journal of love, Una espia a la casa de l’amor o Dins d’una campana de vidre, aquestes últimes editades en català per Labreu Edicions. A Barcelona hi té dedicat un carrer.

Més informació

Jordi NOPCA
(Barcelona, 1983)

Periodista, traductor i escriptor. Debuta el 2012 amb El talent, obra iniciàtica que parla del món editorial en un món fantàstic creat a partir de l’Editorial Cocodril, que bé podria ser una de les editorials que hi ha a Barcelona. Col·labora amb diverses revistes i diaris, i als seus escrits la ciutat sovint és la protagonista; a la novel·la Puja a casa, per exemple, la ciutat és observada amb humor corrosiu.

Més informació

Víctor NUBLA
(Barcelona, 1956)

Artista polifacètic i experimental. És músic, escriptor, activista i agitador cultural, programador; editor i creador, juntament amb Jun Crek, del grup de música industrial Macromassa. És autor de les novel·les Cómo caza un dromedario (2012), El regal de Gliese (2012) i L’inspector Pendergast (2016), gairebé sempre situades al barri de Gràcia, al qual dota d’una dimensió fantàstica.

Més informació

Més informació (editorial males herbes)

Raúl NÚÑEZ
(Buenos Aires, 1946 – Valencia, 1996)

Escriptor argentí de novel·les, poemes i relats. Al 1971 s’instal·la a Barcelona, on escriu Sinatra. Novela urbana, que publica Anagrama el 1985. El seu món són els carrers de la ciutat, les barres de bar i la solitud urbanes del barri xinès. Ventura Pons va portar al cinema una altra de les seves novel·les més celebrades, La rubia del bar. Va ser amic de Ventura Pons, Francesc Betriu, Juan Marsé o Joaquín Sabina.

Més informació