ESCRIPTORS I BARCELONA

Pots buscar aquí escriptors que han nascut a Barcelona o escriptors de tot el món que hi han viscut o passat temporades llargues. 

a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Z
Carlos Ruiz ZAFÓN
(Barcelona, 1964)

El gran èxit de la novel·la L’ombra del vent (2002), ambientada en la Barcelona de 1945, va convertir-lo en l’autor més internacional dels nascuts a Barcelona, traduït a més de 36 idiomes i amb tretze premis internacionals. Les aventures van continuar primer a El joc de l’àngel (2008), un retrat de la turbulenta Barcelona dels anys vint, després a El presoner del cel (2011), i, finalment, a El laberint dels esperits (2016), que tanca la tetralogia. Aquests quatre llibres han generat rutes literàries al llarg de les quals es visiten els llocs reals que les han inspirat: el carrer de l’Arc del Teatre, on comença el soterrani on hi ha el Cementiri dels Llibres Oblidats, la Vil·la Helius del carrer de l’Abadessa Olzet o el Palauet Aldaya de l’Avinguda Tibidabo

Més informació

Pedro ZARRALUKI
(Barcelona, 1954)

Escriptor. La seva narrativa borgiana busca la lògica i la precisió del llenguatge. A Hotel Astoria (1997) fa un joc d’el·lipsis i retrata la Barcelona franquista dels anys cinquanta.

Més informació

Ángel ZÚÑIGA
(Navarra, 1911 - el Prat de Llobregat, 1994)

Periodista de Destino i El Noticiero Universal. Escriu sobre l’star system de Hollywood durant els anys de corresponsal de La Vanguardia a Nova York i retrata la Barcelona més frívola i més chic a Barcelona y la noche (1949).

Més informació