Cafè literari amb Juan Villoro

dl., 29/05/2023 - 07:00

Cafè literari amb Juan Villoro

Serà a Casa SEAT el primer dia de juny i l'autor conversarà amb Jorge Carrión sobre la reedició de la novel·la 'Materia dispuesta'.

S’ha reeditat Materia dispuesta, una de les novel·les més conegudes de l’escriptor i periodista mexicà Juan Villoro. L’autor visitarà Casa SEAT el primer dia de juny per parlar-ne amb el també escriptor i crític literari Jorge Carrión, dins el programa de “Cafès literaris” de Casa SEAT. L’acte començarà a les 19 h, i per assistir-hi cal fer reserva prèvia. La novel·la serà el punt de partida per tractar qüestions com ara la visió de l’autor sobre l’adultesa i la teoria sobre la configuració del subjecte contemporani.

Juan Villoro (Ciutat de Mèxic, 1956) és reconegut com un dels principals escriptors llatinoamericans contemporanis. Col·labora regularment als diaris La Jornada, El País i El Periódico, va rebre el Premi Herralde per la seva novel·la El testigo (2004) i va ser reconegut pels editors espanyols amb el premi Liber el 2019. Pel que fa a Materia dispuesta, en aquest text la religió, els llaços familiars, el teatre, la sensualitat, els carrers, les olors i fins i tot les sales de bronzejat ofereixen lliçons originals i no sempre edificants. L’antiheroi d’aquest procés formatiu és addicte a allò dolç, el tabac i altres estímuls capaços de suavitzar la realitat: enfronta el món com a “matèria disposada”. Ha estat definida com un irònic revers de les novel·les d’aprenentatge i poblada de personatges embrancats en les seves cerques.

Més informació i reserves, en aquest enllaç.