El 27 de desembre s'obre el termini per presentar-se a les Beques Montserrat Roig

El 27 de desembre s'obre el termini per presentar-se a les Beques Montserrat Roig

Entre el 27 de desembre de 2021 i el 27 de gener de 2022 estarà obert el termini per sol·licitar una Beca Montserrat Roig. El programa el posa en marxa Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO i en podran ser beneficiaris els autors d’obres literàries, escriptors, poetes, traductors, i/o periodistes, de qualsevol nacionalitat i que tinguin com a mínim una obra publicada amb el seu nom i que tingui el seu ISBN corresponent. Els dramaturgs no són objecte d’aquestes bases. Per optar a les beques, han de presentar un projecte d’escriptura de ficció (poesia, narrativa) o no-ficció (assaig, crònica) que tingui relació amb la ciutat de Barcelona, en un sentit ampli.

Els autors seleccionats rebran mil cinc cents euros (1.500€) al mes durant dos mesos i disposaran d’un espai de treball per desenvolupar un projecte d’escriptura. La dotació, per tant, de cadascun dels premis serà de tres mil euros (3.000€). Els espais de feina disponibles estan dins els següents equipaments:

– MUHBA Vil·la Joana Casa Verdaguer de la Literatura
– Biblioteca de Catalunya
– Reial Acadèmia de Bones Lletres
– Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes
– Fundació Joan Miró
– Biblioteca Nou Barris
– Biblioteca Francesca Bonnemaison
– Castell de Montjuïc
– Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona
– Museu Picasso

L’espai de treball estarà disponible en dos períodes al llarg de l’any: entre els mesos de març i juny del 2022 (torn de primavera), i els de setembre i novembre del 2022 (torn de tardor).

Es concediran un màxim de 20 beques. Per poder-hi optar, cal ser major de 18 anys i no haver estat premiat amb una Beca Montserrat Roig en els anteriors cinc anys.

En aquest enllaç, trobareu tots els detalls de la convocatòria i el model de sol·licitud.