'Narratives tentaculars', un cicle de lectura de ciència ficció feminista

dt., 03/01/2023 - 07:00

'Narratives tentaculars', un cicle de lectura de ciència ficció feminista

Hi participen diferents llibreries i editorials independents i arrencarà el 20 de gener a La Insòlita.

Les llibreries La Insòlita, Synusia i Crisi s’uneixen per oferir el cicle de lectura de ciència ficció feminista “Narratives tentaculars“. La iniciativa, que també té la col·laboració de diferents editorials independents, constarà de tres trobades, cadascuna en una llibreria, i un dels objectius és “parlar d’imaginaris transformadors en mons realistament distòpics i descobrir junts i juntes autores apassionants”, en paraules de l’organització.

“Volem donar-nos un espai de trobada que no sigui fix, sinó que transiti per diverses llibreries, barris i territoris. Ens hem ajuntat amb el desig de fer xarxa entre nosaltres i enfortir els llaços entre llibreries independents. Volem crear un recorregut que doni a conèixer la labor de les llibreries als barris però que alhora ens convidi a posar en circulació el pensament i a imaginar entre totis altres móns possibles”, apunten des de La Insòlita, llibreria del barri del Poblenou, Synusia, casa llibretera feminista i antiracista que es troba dins el centre social Ateneu Candela de Terrassa des de 2012, i Crisi, una llibreria cooperativa i espai de pensament crític al barri barceloní de Sant Antoni.

La primera trobada serà el 20 de gener a les 19 h a La Insòlita, i tractarà sobre Concierto en sol menor (Crononauta Editorial) de Laura S. Maquilón, amb la participació de l’autora. El 3 de febrer la seu del cicle serà la llibreria Crisi, i tractarà sobre La mestra del te i la investigadora (Mai Més Editorial) i Historias de Xuya (Red Key Books Editorial), d’Aliette de Bodard. Finalment, la sessió a la Synusia tindrà lloc el 17 de març i estarà centrada en Les dotze direccions del vent (Raig Verd Editorial), d’Ursula K. Le Guin.

La inscripció és gratuïta i es pot fer a qualsevol de les tres llibreries. Més informació, aquí.