Obertes les inscripcions de l'Obrador d'estiu de la Sala Beckett

dt., 30/05/2023 - 07:00

Obertes les inscripcions de l'Obrador d'estiu de la Sala Beckett

Es farà del 9 al 15 de juliol i entre els tallers i cursos previstos n'hi haurà d'escriptura teatral.

Ja us podeu inscriure al XVIII Obrador d’estiu organitzat per la Sala Beckett. Es durà a terme entre el 9 i el 15 de juliol, i a més d’haver-hi formacions destinades a intèrprets, escenògrafs o directors de teatre (o persones que s’hi vulguin dedicar), també n’hi ha d’escriptura dramatúrgica.

Així per exemple, Celso Giménez impartirà el taller de creació escènica “La imaginació abans de l’escriptura” dirigit a creadors de qualsevol àmbit que desitgin passar uns dies pensant sobre alguna cosa que es mostra en directe, com ara teatre, dansa o accions performatives. Sergio Blanco farà curs avançat de dramatúrgia dirigit a dramaturgs, però també a directors, intèrprets i estudiosos del fet teatral. Té per objecte d’estudi el tema de l’autoficció escènica i les seves diverses formes d’execució, que van des de l’auto-representació fins a l’auto-biografia passant per l’auto-figuració, l’auto-narració, l’auto-referència, l’auto-encarnació i l’auto-relat. Per la seva part, Victoria Szpunberg encara la seva proposta a la iniciació a l’escriptura teatral, combinant teoria i pràctica per a qüestionar les normes i conviccions. I Cordella Lynn farà un curs avançat de dramatúrgia que “pretén aplegar els retalls i els aspectes devaluats de la creació teatral i la dramatúrgia com a materials amb què examinar la possibilitat d’una manera de fer art presumiblement moribunda com a acte de resistència”, segons s’informa des de la Beckett.

Lectures dramatitzades

També en el marc de l’Obrador d’estiu, s’han programat cinc sessions de lectures dramatitzades. Les dues primeres tindran lloc els dies 10 i 11 de juliol, i permetran seguir diferents textos breus de nova creació i de joves autors de diferents països. El 12 de juliol serà el torn de Media hora para el tango, de Laura Verazzi. L’endemà pujarà a l’escenari L3 – Fontana, de Roser Vilajosana Sesé. Tancarà la programació de lectures dramatitzades el 14 de juliol No he estat mai a Dublín, de Markos Goikolea Unzalu.

Podeu ampliar la informació en aquest enllaç.