Beques d’escriptura

 

Les beques d’escriptura Montserrat Roig són beques per a projectes d'escriptura de qualsevol gènere literari (narrativa, poesia, assaig, crònica, memòries) adreçades a escriptors que escriguin en qualsevol llengua (català, castellà, anglès, francès...) que hagin publicat com a mínim 1 llibre. 

Cada any se'n convoquen 20, repartides en 2 torns de 10 beques cadascun. Consulta les bases de les beques Montserrat Roig aquí. Pots presentar la teva sol·licitud aquí fins el 27 de gener.

Les beques d'escriptura dramatúrgica Carme Montoriol són beques per escriure obres de teatre adreçades a dramaturgs que escriguin en qualsevol llengua (català, castellà, anglès, francès...) que hagin estrenat com a mínim 1 obra.

Cada any se'n convoquen 4, repartides en 2 torns de 2 bequecadascun. Consulta les bases de les beques Carme Montoriol 2022. Convocatòria finalitzada. 

Totes dues beques, Montserrat Roig i Carme Montoriol, donen dret a treballar durant 2 mesos en un espai privat d'un equipament cultural singular de la ciutat i a una dotació econòmica de 3.000 €

Els espais de treball privat són els següents:


BEQUES MONTSERRAT ROIG:

MUHBA Vil·la Joana Casa Verdaguer de la Literatura

Museu Picasso
Biblioteca de Catalunya
Reial Acadèmia de Bones Lletres
Arxiu històric

Castell de Montjuïc
Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes
Fundació Joan Miró
Biblioteca de Nou Barris
Biblioteca Francesca Bonnemaison


BEQUES CARME MONTORIOL:

Sala Beckett
Teatre Tantarantana
Nau Ivanow
Escenari Joan Brossa 

El 2017 neixen les Beques d'escriptura Montserrat Roig per proporcionar un espai per escriure i una remuneració econòmica a escriptors amb un projecte literari vinculat a la ciutat de Barcelona.

El nom de les beques és un homenatge a Montserrat Roig (1946-1991), escriptora barcelonina de novel·les, contes, reportatges i articles periodístics que també va presentar i dirigir diversos programes de televisió.

El 2019, per complementar-les, neixen les Beques d'escriptura dramatúrgica Carme Montoriol, adreçades exclusivament a dramaturgs.

El nom de les beques és un homenatge a Carme Montoriol (1893-1966), dramaturga, traductora i poeta barcelonina que va estrenar amb èxit diverses obres a Barcelona durant els anys trenta. 

 

Fotografies dels espais i vídeo de promoció de les Beques:

 Nou BarrisFundació MiróVil·la JoanaFabra i CoatsMonestir Pedralbes (Nicanor Garcia)Reial Acadèmia de Bones LletresSala Becket

  

 

  Notícia de les beques Montserrat Roig al TN (TV3)