-->

Arnau Itinerant

En curs
Categoria:  Cooperació Creativitat Cultura Participació

Arnau Itinerant

L'Arnau Itinerant és un projecte cultural comunitari amb l’objectiu de donar vida al Teatre Arnau mentre l'edifici és rehabilitat. Laboratori de propostes culturals que es podrien programar una vegada el teatre estigui obert al públic.

L'Arnau Itinerant desenvolupa un projecte cultural i comunitari a partir d’un procés de construcció conjunt i d’aprenentatge entre els diferents agents implicats que promogui les arts escèniques, la memòria històrica i l’enfortiment comunitari, experimentant un model de gestió i funcionament ciutadà pel futur del teatre.

La proposta cultural i comunitària, que té lloc als barris del Raval Poble-Sec i Sant Antoni, es desenvolupa a partir de:

· Un grup de treball integrat per entitats, professionals i persones voluntàries que s’encarreguen de construir un model organitzatiu i de gestió comunitària.

· 3 eixos de treball interconnectats (comunitat, memòria i arts escèniques) en cadascun dels quals es desenvolupa un projecte que facilita que la comunitat s’impliqui en el projecte cultural del Teatre Arnau.

· Tallers i activitats de cadascun dels projectes per tal de treballar, de forma comunitària, la memòria històrica, coproduir un espectacle comunitari, fer formació escènica i en serveis tècnics associats a aquesta ( il·luminació, escenografia, so, etc.) i produir un espectacle d’arts escèniques.

 

Objectius:

· Treballar en el co-diseny d’un model organitzatiu i de futura gestió del teatre, com una proposta única a la ciutat de Barcelona mitjançant la participació ciutadana i una xarxa comunitària d’entitats dels barris implicats.

· Desenvolupar diversos projectes que permetran donar vida al teatre i a la dinamització cultural i comunitària dels barris del Raval, Poble-sec i Sant Antoni mentre es rehabilita l’edifici.

· Promoure la cultura de base i accessible, així com la diversitat cultural i els orígens dels barris.

· Promoure la participació ciutadana i la gestió comunitària del projecte.

· Formar a la ciutadania en l'àmbit de la cultura i les arts escèniques.