Dansa Ara

En curs
Categoria:  Educació Esport Inclusió Primària

Dansa Ara

Projecte que vincula tota la comunitat educativa (alumnat, professorat i famílies), implicant-la en el gran esdeveniment de ciutat de dansa contemporània, "Dansa ara".

L’esdeveniment es fa en un dels espais més emblemàtics de Barcelona, el Palau Sant Jordi. És una proposta pionera en les propostes de dansa educativa que ofereix una gran ciutat. El llenguatge corporal de la dansa vertebra una acció inclusiva en què han participat més de 80.000 nens de segon de primària durant més de 25 anys, des del curs 1992-93. La proposta inclou infants amb discapacitat o sense, de bona part dels centres educatius de primària de Barcelona ciutat i de totes les condicions socioeconòmiques.

Dansa ara consta de diferents fases:

1. Formació del professorat per conèixer el repertori de danses i les orientacions didàctiques pertinents.

2. Assistència d’alguns centres a un espectacle de dansa professional (companyia IT Dansa) a l’Institut del Teatre.

3. Treball amb l’alumnat per a l’aprenentatge de les danses al centre educatiu.

4. Participació final de l’alumnat i el professorat en la gran jornada de dansa en què els nens són protagonistes d’un espectacle de dansa contemporània (assistència de les famílies com a espectadors).

El projecte el trobem dins la iniciativa de L’escola fa esport a la ciutat que és el programa que ofereix propostes gratuïtes d’activitat física per reforçar els continguts curriculars d’educació física, mitjançant activitats de gran format que l’escola no podria desenvolupar de manera autònoma. Actualment, el programa registra més de 60.000 inscripcions i un total de 341 centres educatius d’educació infantil, primària i secundària, públics i concertats de la ciutat de Barcelona.


El professorat pot optar per treballar l’esport d’una manera especialitzada i, d’aquesta manera, se li ofereix la possibilitat d’abordar diferents modalitats esportives per contribuir al creixement personal de l’alumnat basat en beneficis saludables i valors positius. El programa es desenvolupa en diferents emplaçaments de la ciutat i, així, es donen a conèixer espais per a la pràctica esportiva habitual, s’ajuda a connectar els experts de cada un dels esports amb el professorat d’educació física i s’apropa els infants als grans esdeveniments esportius que tenen lloc a la ciutat de Barcelona.

Documentació: