-->

Et toca a tu

Missatge d'error

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls a FieldCollectionItemEntity->fetchHostDetails() (línia 313 de /var/www/apps/app0236/www/ciutateducadora/sites/all/modules/field_collection/field_collection.entity.inc).
Explicació de l'activitat per Alfons Reverté, director del projecte
En curs
Categoria:  Creativitat Cultura Educació Inclusió Interculturalitat Participació

Et toca a tu

El projecte fa possible experiències musicals per a grups de persones amb dificultats o en situació de vulnerabilitat.
Et toca a tu, de l’activitat Apropa Cultura, és un projecte social que, a través de la música permet, amb aquesta com a eix de cohesió,  que persones amb dificultats o en situació de vulnerabilitat puguin viure una experiència de superació, sentiment de grup i de comunitat. 
 
Així doncs l’activitat s’adreça a projectes, programes o associacions ja existents que estan treballant amb la música i amb finalitat social. 
 
Un exemple del programa Et toca a tu és el concert participatiu programat dins la temporada oficial de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya que comparteix l'escenari amb entitats socials que treballen amb la música com a eina per a la integració social a barris amb alts índexs d'immigració. 
S’organitza un concert anual on un compositor escriu una obra completa tot adaptant-se a les capacitats i gustos dels participants convidats amb les seves peculiaritats. 
D’aquesta manera es permet a un col·lectiu, no habituat a fer música, de dur a terme un projecte musical i compartir l’escenari de l’Auditori.  A més, per altra banda, es sensibilitzen els músics de l’OBC amb el coneixement d’altres realitats socials a partir del diàleg, la improvisació i la creativitat artística. 
Les famílies també assisteixen com a públic a l’Auditori, fet que els permet gaudir d’un concert on hi participen els seus infants i joves i visiten un equipament on normalment no hi assisteixen.