-->

Retrats del Besòs

Vídeo del projecte
En curs
Categoria:  Creativitat Cultura Formació al llarg de la vida Participació

Retrats del Besòs

Amb el projecte retrats del Besòs es pretén conèixer i reconèixer als professionals de diferents serveis públics que treballen al barri a través de la fotografia.

Per dur a terme aquest projecte hem treballat en dues línies.

Hem  acompanyat a 21 serveis (escoles i institut, centre de salut, centre de serveis socials, biblioteca, centre cívic,  escola d’adults,...) per que pugin construir el seu relat entorn la feina que desenvolupen al barri del Besòs. Ens ha explicat que fan, quins projectes comunitaris estan impulsant i amb qui, i com ho viuen, era important incorporar la informació descriptiva sobre el servei d’una banda i d’altra, la part humana i subjectiva, que aporta l'experiència de ser professional d'un servei de proximitat al barri del Besòs.
L’acompanyament s’ha ajustat a les necessitats de cada servei, hem treballat amb els equips de professionals quan aquest som nombrosos, hem fet entrevistes si en el servei hi treballen una o dues persones i en les escoles hem treballat amb els alumnes, han estat ells els que ens han explicat que fan i la relació que tenen amb els seus mestres.

L’altre línia de treball va consistir en organitzar un taller d'acció fotogràfica al centre cívic del Besòs, conformat per veïns i veïnes del barri que es van encarregar de fer les fotografies als professionals dels diferents serveis públics. I incorporant així la seva mirada.

Un moment clau del projecte va ser la trobada entre els professionals i el grup de fotògrafs per compartir informació, idees, i programar les sessions que van fer els fotògrafs en la quotidianitat del lloc de treball de cada equip de professionals.

El resultat d’aquest projecte és una exposició fotogràfica que s’ubicarà a l’espai públic, a un lloc emblemàtica del barri a la rambla del Besòs.

L’exposició consta de 43 fotografies.

 

Objectius:

L’objectiu principal del projecte ha sigut utilitzar la fotografia com a llenguatge per a fer visible el treball que fan els professionals del barri.

 

Objectius específics

·         Conèixer i reconèixer el treball que fan els professionals dels servei públic al territori

·         Promoure el coneixement per part de tots i totes i enfortir la cohesió entre els professionals que treballen al territori

·         Donar a conèixer quines accions comunitàries s'estan duent a terme en el barri.

·         Formar i capacitar a un grup de veïns per tal que pugin fer el reportatge fotogràfic

·         Utilitzar la fotografia com a llenguatge per a fer visibles els professionals del barri.

Documentació: