Es busca comissariat general per al Congrés Mundial d’Arquitectura

L’esdeveniment més important d’arquitectura del món, el Congrés Mundial d’Arquitectura de la Unió Internacional d’Arquitectes, tindrà lloc a Barcelona el 2026. Ja s’han presentat les bases del concurs per comissariar l’esdeveniment, que se celebrarà paral·lelament a la Capital Mundial de l’Arquitectura de Barcelona i suposa una gran oportunitat per enfortir el paper de la ciutat com a centre de producció i pensament de l’arquitectura i el disseny urbà contemporanis.

Tramvia passant per la plaça de les Glòries Catalanes en direcció a l'avinguda de la Meridiana
28/06/2023 - 11:06 h - Urbanisme i infraestructures Ajuntament de Barcelona

El concurs busca impulsar un congrés que generi interès en la comunitat global d’arquitectes i que arribi a unes conclusions de les quals es desprenguin coneixements i pràctiques de l’impacte real en el dia a dia de les persones i el futur del planeta.

L’equip podrà ser multidisciplinari, sempre que un arquitecte o una arquitecta n’assumeixi el lideratge, i serà escollit per les administracions impulsores de l’esdeveniment: el MITMA, la Generalitat de Catalunya, el CSCAE, el COAC i l’Ajuntament de Barcelona, juntament amb un comitè d’experts.

Les bases per participar en el concurs ja s’han publicat al web del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

Nova proposta gràfica

Una imatge polièdrica que reflecteix la capacitat transformadora de l’arquitectura a través de l’acció. És la proposta gràfica, guanyadora del concurs organitzat per l’Associació de Directors d’Art i Dissenyadors Gràfics (ADG-FAD), que estrena el Congrés. La imatge ha estat dissenyada per l’equip de Pràctica, amb seu a Barcelona i Nova York.

Barcelona, Capital de l’Arquitectura 

Amb la celebració del Congrés l’any 2026, Barcelona serà la primera ciutat del món a acollir aquesta fita en dues ocasions: la primera va ser amb motiu del XIX Congrés Mundial de la UIA, celebrat l’any 1996.

Més informació