Oberta la convocatòria d’ajuts per a obres de millora en establiments comercials i emblemàtics

L’Institut Municipal de Paisatge Urbà i Qualitat de Vida de l’Ajuntament de Barcelona (IMPUQV) ha obert la convocatòria d’ajuts per al foment de la protecció i millora del paisatge urbà. La iniciativa busca promoure la recuperació patrimonial, tot tenint cura de la sostenibilitat ambiental i apostant pel petit comerç. En aquest sentit, inclou ajuts dirigits als establiments comercials de menys de 500 m2 que realitzin obres als seus negocis -que són clau per a la configuració del paisatge urbà de Barcelona- i que compleixin els requisits de la convocatòria. Alhora, els ajuts també inclouen apartats específics dirigits als locals històrics protegits i als locals històrics no protegits.

..
21/04/2023 - 17:14 h - Comerç i mercats Marc Amat Vilà

L’activitat comercial en els edificis de Barcelona és un dels agents principals en la configuració de la imatge de la ciutat, tant des del punt de vista estètic i el que aquesta comporta respecte del confort dels ciutadans en l’espai públic, com pels seus valors simbòlics i de dinamització de l’espai públic. És per aquest motiu que, per tal d’ajudar a la seva millora i posada en valor, l’IMPUQV ha obert un any més la convocatòria d’ajuts econòmics per a obres en establiments comercials i emblemàtics.

Les sol·licituds poden presentar-se fins al 15 de novembre de 2023. En total, l’Ajuntament destinarà fins a 3,2 milions d’euros a les dues subvencions, 1,7 milions dels quals es destinaran a les obres d’interès patrimonial i comerç, des d’aquest any fins al 2025. Tota la informació sobre aquestes ajudes, pot consultar-se aquí. La convocatòria també es pot trobar aquí.