Una mostra de les múltiples facetes d'un creador fonamental, que vol obrir un espai de reflexió que ens llanci preguntes incòmodes sobre els reptes del postcolonialisme.

Comissariada per Jaap Guldemond, l’exposició ofereix un retrat polièdric del creador, a través de les peces de la sèrie d’animacions Drawings for Projection (que construeixen una crònica crítica de la història sud-africana des de l’apartheid fins a un present tèrbol per mitjà de dos personatges antitètics: l’opressor Soho Eckstein i el poeta Felix Teitlebaum), dels tapissos de les sèries The Nose(inspirada en el relat El nas, de Nikolai Gógol) i The Porter (veritables projeccions congelades), així com el testimoni de la interacció entre Kentridge i el taller de teixidores que materialitzen les seves idees.

Horaris


El CCCB presenta l'exposició «William Kentridge. El que no està dibuixat» amb la voluntat no sols de mostrar les múltiples facetes d'un creador fonamental, sinó també d'obrir un espai de reflexió que ens llanci preguntes incòmodes sobre els reptes del postcolonialisme i la dialèctica entre les zones de poder i els marges d'exclusió de la societat europea contemporània.

Comissariada per Jaap Guldemond, l'exposició «William Kentridge. El que no està dibuixat» ofereix un retrat polièdric del creador, mitjançant el diàleg establert entre les peces de la sèrie d´animacions Drawings for Projection – que construeixen una crònica crítica de la història sud-africana des de l'apartheid fins un present tèrbol de la mà de dos personatges antitètics: l´opressor Soho Eckstein i el poeta Felix Teitlebaum – alguns dels dibuixos que deixen testimoni del laboriós procés creatiu d´aquestes peces, els tapissos de les sèries The Nose – inspirada en el relat El nas de Nikolai Gógol – i The Porter – veritables projeccions congelades, així com testimoni de la interacció entre Kentridge i el taller de teixidores que materialitzen les seves idees.

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Adreça:
C Montalegre, 5
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
El Raval
Codi postal:
08001
Població:
Barcelona