Exposicions. L’espai va ser una plataforma de difusió per a la fotografia, el còmic, el cinema clàssic i independent i els corrents musicals d’avantguarda.

Aixelá va ser un establiment especialitzat en aparells audiovisuals que va obrir les portes el 1958 al número 13 de la rambla de Catalunya de Barcelona, i que va esdevenir un espai pioner en la reconstrucció d’una modernitat interrompuda per la dictadura franquista.

Entre el 1958 i el 1975, la Sala Aixelá va esdevenir un punt de trobada i una plataforma de difusió per a la fotografia, el còmic, el cinema clàssic i independent i els corrents musicals d’avantguarda.

L’itinerari de l’exposició es crea a partir d’una selecció de 29 mostres de fotografia, còmic i pintura presentades a Aixelá entre el 1959 i el 1975, juntament amb un àmbit dedicat al cinema i una antologia de música que es pot descarregar en línia.

Per contextualitzar com era l’espai físic de la botiga s’han reinterpretat els dissenys creats per l’estudi Zen (autor de la imatge corporativa, els aparadors i els cartells d’Aixelá) durant l’època, així com els aparells tecnològics —ràdios, televisors, equips d’alta fidelitat, projectors i càmeres— que es venien aleshores.

Hi ha visites guiades gratuïtes els dimarts (18.00 hores) i els dissabtes i diumenges (12.00 hores).

Horaris


Espai pioner en la reconstrucció d'una modernitat interrompuda per la dictadura franquista, Aixelá va crear un model en què l'experimentació cultural convivia amb l'oferta comercial. Entre el 1958 i el 1975 va ser un punt de trobada i una plataforma de difusió per a la fotografia, el còmic, el cinema clàssic i independent i els corrents musicals d'avantguarda.

La Virreina Centre de la Imatge

Adreça:
C la Rambla, 99
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
El Raval
Codi postal:
08002
Població:
Barcelona