Nivell 2

Exposicions. Homenatge a un creador que ha agermanat la poesia i les arts visuals.

Al llarg de la seva prolífica trajectòria, Vicenç Altaió ha impulsat el reconeixement dels poetes avantguardistes catalans mitjançant exposicions, publicacions i homenatges com un deure generacional amb els pares de la modernitat artística catalana, com ara J.V. Foix, Salvat-Papasseit, Josep Palau i Fabre, Joan Perucho i Joan Brossa.

“Vicenç Altaió, els ulls fèrtils. Llibres amb artistes i un traficant d’idees” reconeix i celebra l’aportació d’Altaió a l’agermanament de la poesia i les arts visuals.

Tot i haver dedicat bona part de la seva obra a prologar, escriure o promoure artistes, és en la bibliofília on ha desenvolupat un dels projectes que recull aquesta exposició, que mostra els llibres d’edició limitada que aquest traficant d’idees ha dut a terme amb els artistes que estima i valora. El poeta, a la fi, és un mitjancer que incita amb les paraules i les idees.

Horaris


Al llarg de la seva prolífica trajectòria, Vicenç Altaió ha impulsat el reconeixement als nostres poetes avantguardistes mitjançant exposicions, publicacions i homenatges com un deure generacional amb els pares de la modernitat artística catalana, com ara J.V. Foix, Salvat-Papasseit, Josep Palau i Fabre, Joan Perucho i Joan Brossa.

Ara correspon als seus contemporanis reconèixer i celebrar la seva aportació a l´agermanament de la poesia i les arts visuals, tot seguint la tradició que ens han llegat aquests poetes, o artistes com Joan Miró, Salvador Dalí i Antoni Tàpies. Tot i haver dedicat una bona part de la seva obra a prologar, escriure o promoure artistes, ha estat en la bibliofília on ha desenvolupat un dels projectes que aquesta exposició certifica. El nostre propòsit és donar compte dels llibres d´edició limitada que aquest traficant d´idees ha dut a terme de la mà dels artistes que estima i valora.

Li hem posat per títol Ulls fèrtils com un homenatge a Paul Éluard, figura que va jugar un paper similar al seu molts anys abans i en un altre context. Ell va ser al dadaisme i al surrealisme allò que Vicenç Altaió ha significat i significa per als artistes catalans del canvi de segle. El poeta, a la fi, és un mitjancer que incita amb les paraules i les idees.

Arts Santa Mònica. Centre de la Creativitat

Adreça:
C la Rambla, 7
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
El Raval
Codi postal:
08002
Població:
Barcelona