Teatre. L’obra és un recull de testimonis de dones que van viure i treballar a les fàbriques tèxtils de Catalunya des de l’inici del segle XX fins als anys vuitanta.

Ferran Utzet dirigeix aquesta adaptació teatral d’El silenci dels telers, basada en el llibre d’Assumpta Montellà. Amb dramatúrgia d’Anna Maria Ricart, l’obra és un recull de testimonis de dones que van viure i treballar a les fàbriques tèxtils de Catalunya des de l’inici del segle XX fins als anys vuitanta (quan hi va haver la crisi del tèxtil i moltes fàbriques van tancar).

A través del que ens expliquen aquestes dones, passem per diferents etapes històriques que va viure el país: la República, la Guerra Civil, la postguerra…, sempre centrat en aquest context industrial i sempre narrat des del punt de vista d’aquestes dones, algunes de més favorables a la vida de la colònia que d’altres.

Elles van ser el motor de la nostra indústria, de la nostra història, i les que van fer créixer aquest patrimoni que tenim a les comarques més d’interior, les colònies industrials.

Horaris


Una obra de teatre amb la dona treballadora com a protagonista. Ferran Utzet dirigeix aquesta adaptació teatral d'El silenci dels telers que parteix del llibre d'Assumpta Montellà. Amb dramatúrgia d' Anna Maria Ricart, l'obra és un recull de testimonis de dones que van viure i treballar a les fàbriques tèxtils de Catalunya des dels inicis del s.XX fins als anys 80 (quan hi va haver la crisi del tèxtil i moltes fàbriques van tancar). A través del que ens expliquen aquestes dones passem per diferents etapes històriques que va viure el país, des de la República, la guerra civil, la postguerra...sempre centrat en aquest context industrial i sempre narrat des del punt de vista d'aquestes dones -algunes més favorables a la vida de la colònia que altres-. Elles van ser el motor de la nostra indústria, de la nostra història i les que van fer créixer aquest patrimoni que tenim a les comarques més d'interior, les colònies industrials.

Fitxa artística:
Idea original: Maria Casellas
Direcció: Ferran Utzet
Dramatúrgia: Anna Maria Ricart
Actrius: Maria Casellas i Andrea Portella

Teatre El Maldà

Adreça:
C Pi, 5
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
El Barri Gòtic
Codi postal:
08002
Població:
Barcelona