Espectacles. I si Don Joan fos una dona?

Don Joan és un seductor irresistible. La Joana és una seductora irresistible. Don Joan enganya, abandona. La Joana enganya, abandona. Don Joan busca l’amor. La Joana busca l’amor. Don Joan va al psicoanalista. La Joana s’enfronta a un judici. Don Joan continua la seva vida. La Joana mor.

No, a la Joana la maten.

La dona pantera és un muntatge de la Cia. Projecte Ingenu a partir del Teatre de Don Joan, de Josep Palau i Fabre.

El dimecres 13 de febrer hi haurà un col·loqui amb la companyia després de la funció. I el diumenge 17 de febrer, un col·loqui postfunció dins de l’itinerari “La dona com a protagonista”, de la Travessia Recomana.

Horaris


A partir del "Teatre de Don Juan" de Josep Palau i Fabre.

Palau i Fabre volia fer un teatre allunyat del teatre que ell considerava petit burgès. Volia, també, conèixer-se a si mateix a través de l'altre fent servir, un cop superada la seva etapa poètica, una forma literària que li permetés mostrar la seva teoria o potser hauríem de dir-ne el seu modus vivendi basat en el joc de veure's en l'altre.

A més, Palau se sentia atret pel mite de Don Joan perquè gairebé l'interpel·lava, li demanava que "l'escrigués". Podria haver triat qualsevol altre mite (Faust, Quixot...), però aquest sembla que li proporcionava tots els ingredients que necessitava: joc de màscares, dualitat, cerca de l'Ideal i l'Absolut. Per això reinventa el personatge i el situa en diferents contextos, amb diferents gèneres dramàtics però sobretot la tragèdia i la farsa.

FITXA ARTÍSTICA
Adaptació Anna Maria Ricart

Direcció Marc Chornet Artells

Repartiment Toni Guillemat, Neus Pàmies, Martí Salvat, Xavier Torra, Ariadna Fígols, Cristina López, Roser Tàpias, Rosa Serra

Disseny d'espai i vestuari Laura Clos 'Closca'

Disseny d'il·luminació Justo Gallego

Disseny de vídeoprojeccions Alfonso Ferri

Moviment Víctor Rodrigo

Error del Plànol BCN
No s’ha pogut carregar Plànol BCN degut a la configuració errònia dels paràmetres.

Fàbrica de Creació Escenari Joan Brossa

Adreça:
C Flassaders, 40
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Codi postal:
08003
Població:
Barcelona