El teixit associatiu protagonista del Sant Jordi al Raval

11/04/2019 - 09:23 h

Sant Jordi. La Plaça dels Àngels acollirà enguany la 16a edició de la diada de Sant Jordi amb de 80 entitats, col·lectius, associacions i veïnat del barri que oferiran més de quaranta activitats.

La Plaça dels Àngels acollirà enguany la 16a edició de la diada de Sant Jordi, en la qual participaran més de 80 entitats, col•lectius, associacions i veïnat del barri que oferiran més de quaranta activitats.

La Diada, en motiu de les obres de reforma de la Rambla del Raval, es trasllada a la plaça dels Àngels on els visitants podran conèixer de primera mà la diversitat i la riquesa cultural del barri.

Des de les 10 fins les 20h, tothom tindrà la possibilitat de conèixer el treball que duen a terme 81 entitats del barri, adquirir peces i material artesanal fet pels seus usuaris i usuàries i gaudir d’una quarantena d’activitats programades, entre les quals hi haurà tallers, contacontes, lectures, presentacions de llibres i actuacions musicals. Les activitats es distribuiran entre les carpes de les entitats i l’espai El Convent dels Àngels.

A les carpes, petits i grans podran participar en tallers de reciclatge, de màscares, de henna, d’origami i de punts de llibre, entre molts d’altres. A peu de carrer, els visitants podran participar en una roda de Capoeira i en una acció sobre consumisme i amor romàntic adreçada als joves. L’escenari acollirà, entre d’altres, sardanes, flamenc, dansa colombiana i actuacions dels Joves de Xamfrà i del Combo juvenil de l’Escola de Músics i JPC.

A l’espai El Convent dels Àngels, els visitants podran conèixer les publicacions de l’editorial La Verònica Cartonera i gaudir de contacontes i de presentacions de llibres com “La joven funcionaria de prisiones” de l’escriptora colombiana Claudia Patricia Girón Bermúdez i “El arte de pedir para conseguir tus objetivos”, de la formadora i ‘coach’ Silvia Bueso.

Enguany s’han sumat a la celebració diverses associacions veïnals i d’activisme social com Acció Raval, Raval no Resignat, El Espacio del Inmigrante, el Sindicato Popular de Vendedores Ambulantes de Barcelona, Stop Mare Mortum, entre d’altres, que donaran a conèixer les seves reivindicacions i propostes.

Podeu consultar el programa d’activitats de la diada clicant aquí.