25N: el present és feminista a Ciutat Vella

14/11/2019 - 14:58 h

Feminismes. Un ampli programa d'activitats organitzades per entitats, equipaments i veïns i veïnes, mostraran el rebuig del districte a la violència masclista.

El districte de Ciutat Vella commemorarà el proper 25N Dia Internacional per l'eliminació de la Violència vers les Dones, amb un ampli programa d'activitats organitzades per entitats, col·lectius, equipaments i veïns i veïnes que al llarg de tot el mes mostraran el rebuig a la violència masclista.

Els barris de Ciutat Vella s’omplen d’activitats durant tot el mes per combatre aquesta xacra.

Barceloneta

Enguany es convida a totes les veïnes i veïns a penjar als balcons roba, llençols o qualsevol objecte de color lila per tenyir tota la Barceloneta contra la violència de gènere, i el centre cívic del barri (Conreria, 1-9) organitzarà del 20 al 27 de novembre, entre altres, un taller de pancartes i estampació per sumar-s’hi a la iniciativa.  A més, al mateix espai, els i les joves de 12 a 17 anys podran participar durant tota la setmana a 5 activitats d’acció i debat sobre la necessitat de la igualtat de gènere per poder transformar la societat. 

El mateix centre també organitzarà una exposició titulada “Immenses Elles” que estarà oberta des del 28 de novembre fins al 3 de gener, que reflexiona sobre la invisibilització que pateixen les dones quan es fan grans.

La novetat d’aquest any és un Scape Room al Casal d’Adolescents i Joves de la Barceloneta que rep el nom de “Les dones de la Història”, i que es durà a terme divendres 29 de novembre de 17.30 a 19.30 h de la tarda.

Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El Casc Antic celebra el 25N amb un munt d’activitats, entre les quals hi ha un grapat de conferències i taules rodones per parlar sobre la realitat que viuen diferents col·lectius racialitzats des d’una perspectiva de gènere, que es duran a terme al Casal del Barri Pou de la Figuera.

A més, el divendres 22 de novembre a partir de les 11 h del matí, es restaurarà el mural de carrer Bòria que es va fer el 8 de març on es reivindiquen dones significatives, els seus missatges, dones oblidades, maltractades, exiliades o empresonades.

Durant el cap de setmana es podrà gaudir de diferents activitats com una xerrada-taller sobre la necessitat de desterrar hàbits socials relacionats amb el cos de la dona (Casal Barri Pou de la Figuera, 70), una exposició de Remedios Varo (Associació de Veïns Casc Antic, 27), o la projecció de la pel·lícula “Sufragistas” dirigida per Sarah Gavron (Associació de Veïns Casc Antic, 27).

Raval

Els actes que se celebraran al Raval començaran el dijous 21 de novembre amb un taller de mediació organitzat per FemiMisma (Centre Cívic Drassanes) que durarà fins a les 21 h i que es tornarà a repetir dijous 28 de novembre.

El dilluns 25 de novembre a les 11 h,  la plaça Josep Maria Folch i Torres serà l’escenari d’un espectacle de dansa organitzat per les dones del Raval que vol homenatjar a totes les víctimes de violència masclista. 

Gòtic

El barri Gòtic celebrarà el 25N amb activitats, com una xerrada sobre la realitat actual de les dones  (25 de novembre a les 12.30 h) amb un pica-pica Networking acompanyat de música per tancar l’esdeveniment,  una peça de dansa contemporània a la Plaça Reial que tracta el tema del maltracte a la dona (25 de novembre a partir de la 13 h), o un taller d’autodefensa feminista (30 de novembres de 17 a 19 h).

Podeu consultar totes les activitats programades clicant aquí.