Primeres mesures del Pla de Desenvolupament Econòmic de Ciutat Vella

23/03/2017 - 14:30 h

Economia. El proper dimecres 29 de març informarem de les primeres mesures endegades des de la posada en marxa del PDE al juliol de 2016.

El proper dimecres 29 de març a les 19 h, la Sala Ernest Lluch (pl. Bonsuccés, 3) acollirà una sessió plenària amb els agents implicats en el Pla de Desenvolupament Econòmic de Ciutat Vella per informar de les primeres mesures endegades des de la seva posada en marxa. És la primera de tres sessions previstes entre 2016 i 2021, i hi podran assistir el veïnat i entitats del districte.

Fa 8 mesos que Ciutat Vella va presentar un pla global per al desenvolupament econòmic dels seus barris, amb l’objectiu de canviar dinàmiques com el pes excessiu del turisme, la restauració i l’oci nocturn, la pèrdua de població, l’alta taxa d’atur i el creixement de les desigualtats. Per fer-ho possible, s’aposta pel comerç de proximitat, l’economia solidària, els projectes culturals, el coneixement i la innovació. Tot el disseny del pla ha estat elaborat a partir de propostes del teixit veïnal, comunitari, empresarial, comercial i social del territori.

El Pla de Desenvolupament Econòmic de Ciutat Vella 2016-2021, doncs, és un full de ruta per a la dinamització i transformació socioeconòmica del districte que es concreta en 57 mesures com, per exemple, la creació d’un punt d’atenció a l’activitat econòmica de Ciutat Vella, l’obertura de locals buits per instal·lar-hi una activitat que sigui sostenible amb la vida als barris o la creació d’un punt d’assessorament sobre defensa dels drets laborals.

En aquesta primera etapa, que va arrencar a la tardor 2016 amb una ronda de taules de barri per començar a articular accions concretes, s’han posat en marxa algunes mesures que es materialitzaran durant el 2017, com accions per a la promoció del treball digne i actuacions per a l’impuls de la mancomunació de recursos i la intercooperació (sobre les quals es debatrà en la pròpia sessió plenària). A l’abril hi haurà novament taules de barri per seguir treballant per projectes.

Consulta el document del Pla de Desenvolupament Econòmic de Ciutat Vella aquí.