Afectacions al trànsit per la Cavalcada de Reis

03/01/2019 - 15:01 h

Mobilitat. Amb motiu de la Cavalcada de Reis de Barcelona, que aquest dissabte a la tarda travessa el centre de la ciutat, hi ha diverses restriccions a la circulació.

El pailebot amb els Reis d'Orient arriba a les 16 h al Moll de Bosch i Alsina, al Port Vell. La Cavalcada comença a les 18 h al passeig de la Circumval·lació (al costat del Parc de la Ciutadella) i està previst que acabi a les 21.55 a Montjuïc, a l'avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia. A tots els carrers per on passa, no es podrà circular entre les 17 i les 21.30 h.

Itinerari de la Cavalcada:
Sortida del pg. Circumval·lació – av. Marquès de l’Argentera – pg. Isabel II (costat muntanya) – via Laietana – Fontanella – pl. Catalunya (costat mar) – Pelai – pl. Universitat (costat mar) – ronda de Sant Antoni – Sepúlveda – av. Paral·lel (costat Llobregat en sentit contrari) – pl. Espanya (costat mar en sentit contrari) – av. Reina Maria Cristina – av. Francesc Ferrer i Guàrdia (final oficial de la cavalcada) – vial d’accés al Palau 7 (façana posterior) – Pavelló 7 (Fira Montjuïc).

Restriccions de trànsit:
Durant el dia 5 de gener, es prohibeix circular, a dins de la ciutat, als vehicles amb un pes superior als 3.500 kg de 16 a 22 h. Es restringeix el trànsit als vehicles privats i al transport en superfície a les vies del recorregut de la cavalcada de les 17 a les 21.30 h.

Desviaments de trànsit:
A les 17 h s’aïllen longitudinalment al trànsit les vies del recorregut de la cavalcada per deixar-les expedites de vehicles. Per facilitar els desviaments i la mobilitat veïnal a l’entorn de les vies del recorregut, fins al moment d’aïllament total es permetrà la circulació transversal sempre i quan l’ocupació de les cruïlles per part del públic ho faci viable.

• Tall de Sepúlveda-Entença i av. Paral·lel:
Es tallarà el trànsit longitudinal sentit pl. Espanya d’av. Paral·lel, prohibint la circulació des de pl. Drassanes, excepte autobusos de TMB. El trànsit procedent de Portal de Santa Madrona i Palaudàries s’encarrilarà cap al pg. Josep Carner, i el residual per la ronda de Sant Pau. Només quan ja sigui possible, es desviarà per Floridablanca cap a ronda Sant Antoni i pl. Universitat. La resta del trànsit residual de l’av. Paral·lel ascendent es desviarà cap al c. Lleida.

• Tall de pl. Espanya (costat mar), av. Reina M. Cristina i av. Rius i Taulet:
El trànsit d’entrada a ciutat per Gran Via CC (calçada central i calçada lateral mar), s’encarrilarà  per l’interior del túnel. S’aïllarà el costat mar de pl. Espanya, desviant el trànsit de Tarragona i Creu Coberta per la Gran Via CC, sentit sortida ciutat.

El trànsit descendent de l’av. Francesc Ferrer i Guàrdia es desviarà pel c. Polvorí. El c. Sant Fructuós sentit Mèxic es desviarà per Sant Germà cap a la calçada central de Gran Via CC. El c. Mèxic sentit descendent es desviarà per Sant Fructuós i l’ascendent per Gimbernat. El c. Morabos es desviarà per l’av. Francesc Ferrer i Guàrdia ascendent, si ho permet l’acumulació de públic al lloc. Si no, es desviarà pel c. Montfar.

Es tallarà l’accés a l’av. Rius i Taulet des del c. Lleida i des del c. Guàrdia Urbana.