Art sacre i profà, a la galeria Artur Ramon Art

14/01/2015 - 08:05 h

Exposicions. Obres d’art de set segles diferents conviuran fins a la primavera vinent a la galeria Artur Ramon Art.

La galeria Artur Ramon Art mostra “Memoria y Deseo”, que reuneix per primera vegada peces d’iconografia religiosa, del modernisme català i d’art contemporani que van del segle XIII i fins a l’actualitat.

L’exposició presenta 15 obres dedicades al col·leccionisme privat i públic. El responsable de la galeria, Artur Ramon, assegura que “hem aconseguit presentar un recorregut per set segles d’història a través d’objectes singulars, que ho són tant per la significació artística com per la històrica”.

Obres de Sebastián de Herrera, Francesc Pla, conegut com el Vigatà, Ramon Casas, Miquel Barceló o Isidre Nonell estan disposades perquè dialoguin entre elles. “La intenció és recrear l’atmosfera d’un museu”, afegeix Ramon.

Art sacre i profà

El visitant hi trobarà algunes obres d’art religiós, com una placa de terracota del nen Jesús del segle XVI, l’escultura policromada d’un Crist de l’escola de Burgos del segle XIII, una clau gòtica o un brodat flamenc que representa la història de la infantesa de Moisès.

L’exposició, a més de posar a l’abast de tothom aquestes peces singulars, també vol, segons Ramon, “recuperar una mica l’essència de l’antiquari, mostrant que són professionals que no només compren i venen art, sinó que també tenen una implicació cultural, perquè recuperen moltes obres fent importants treballs de restauració”.

La mostra, que es podrà veure fins a la primavera vinent, recull algunes de les millors peces europees de la col·lecció d’arts decoratives que Artur Ramon ha anat confeccionant al llarg de dècades.