Barcelona reflexiona sobre la seva relació amb el front marítim

16/03/2015 - 18:20 h

Port de Barcelona. L’exposició “Ciutat port: la Barcelona productiva” mostra com serà la futura reordenació del Morrot.

Quatre pavellons del Moll de Llevant del port de Barcelona són l’escenari de l’exposició “Ciutat port: la Barcelona productiva”, que analitza la relació de la ciutat amb l’activitat marítima i també en repassa la història i reflexiona sobre el passat, el present i el futur del port de Barcelona.

Vídeo ‘Barcelona reflexiona sobre la seva relació amb el front marítim’

La mostra s’estructura en quatre espais ben diferenciats. El primer fa referència a la tradició i és una retrospectiva fotogràfica de l’evolució del port de Barcelona des del 1860, quan s’inicia el Pla d’ampliació del port, incorporat al pla Cerdà, fins a l’actualitat.

Un segon espai, “Del front marítim al front nàutic”, presenta una visió de futur, els projectes que han de conduir a la recuperació del front marítim. El projecte urbà del Morrot és un dels grans protagonistes d’aquesta àrea. Aquí se n’analitza la identitat, en relació amb la mobilitat, la muntanya i el mar, així com l’encaix en l’entorn del port i la ciutat, i tots els resultats i propostes que això genera.

L’alcalde, Xavier Trias, que ha inaugurat l’exposició, ha destacat que el projecte del Morrot “és una aposta molt important” per obrir ara Barcelona cap a ponent i apropar el port a la ciutat. “Hem de saber-lo utilitzar, no dient «el port es una cosa aliena a la ciutat», sinó convertint el port en una cosa extraordinària per a la ciutat, ser capaços de poder fer aquest ordenament que avui es planteja. Jo crec que té unes possibilitats extraordinàries de futur per als ciutadans.”

El tercer espai, “Urban Exchange Platform Barcelona – Hong Kong”, és de diàleg i reflexió, i posa en comú els punts de vista de les dues ciutats sobre el front nàutic. El darrer espai de l’exposició, “Port de Barcelona, motor de l’economia”, presenta de forma visual els reptes futurs que defineixen el nou Pla estratègic 2015-2020.

L’exposició, que es podrà veure fins al proper 11 d’abril, l’organitza l’Agència Metropolitana de Desenvolupament Urbanístic i d’Infraestructures, Barcelona Regional, amb la col·laboració del Govern de Hong Kong.