Ciutat Vella commemora el 8 de març

27/02/2018 - 13:04 h

Dona. Un mes de març ple d'activitats per posar en relleu la implicació del veïnat i les entitats del districte en defensa dels drets de les dones.

El Districte de Ciutat Vella commemora el 8 de març, Dia Internacional de les dones, a través d’un gran nombre d’actes que al llarg de tot el mes posaran de relleu la implicació de tota la ciutadania en la defensa dels drets de les dones i en la lluita contra qualsevol mena de discriminació.

Aquesta programació vol ser un espai de trobada entre col·lectius, entitats i tothom que vulgui compartir experències i repensar i defensar el paper de la dona en la nostra societat. Xerrades, tallers, cinema i exposicions són algunes de les activitats previstes  per dur a terme durant el mes de març.

Al Casc Antic, el Centre Cívic Convent Sant Agustí, el dilluns 12 de març dedica el seminari ‘Dones migrades constructores de cohesió social: cossos, relacions i treballs’, a analitzar el fet migratori, les relacions personals i institucionals i al treball de cura. Per la seva banda, el Punt d’Informació Juvenil de Ciutat Vella, organitza dues tertúlies, el 22 de març, sobre ‘Sexualitat’ i el 29, un espai de reflexió sobre els diferents tipus de relacions.

La programació del Centre Cívic Barceloneta, arriba farcida de propostes sobre diferents temàtiques feministes. Exposicions, espectacles de dansa, xerrades i projeccions de cinema, serviran per reflexionar sobre el rol de la dona en la nostra societat. Cal destacar el dimecres 7 de març la projecció del documental ‘David i Goliat, una pel·licula d’adolescents i gegants‘, de Raquel Quesada i dels educadors del projecte A partir del carrer, que obrirà un debat sobre els estereotips de gènere.

El dimecres 7 de març a les 12 del migdia, a la plaça Reial, se celebrarà un acte d’homenatge a l’escriptora Maria Aurèlia Capmany, organitzat per l’Associació d’Amics i Comerciants de la plaça Reial i el Centre de Normalització Lingüística. Hi haurà lectures de l’obra fetes per veïnes i treballadores de la plaça, una exposició efímera de fotos, i un espai musical amb la coral Ciutat Vella m’encanta del Centre de Normalització Lingüística.

El Centre Cívic Pati Llimona, per la seva banda, acull diverses activitats relacionades amb el món de l’audiovisual. El dimecres 14 de març, es farà la xerrada Mitjans de comunicació i gènere.  i el dijous 22, dins el cicle de cinema ‘Àfrica i Dona’, es projectarà la pel·lícula ‘Mama Africa’, seguida d’un debat participatiu.

El barri del Raval, acull el dimecres 14 de març la Festa Intercultural de la Dona 2018, una gran festa amb tallers interculturals de cura i bellesa del cos. Les talleristes seran dones de Bangladesh, Pakistan, Índia i Marroc.

El Centre d’Informació i Assessorament per a Joves, presenta fins el 8 de març l’exposició ‘Violència masclista en la parella: desmuntem mites?’, que proposa la revisió d’alguns mites associats a l’amor romàntic.