Continua l’alerta per mal estat de la mar un cop desactivada la de neu i gel

10/01/2021 - 12:30 h

Es recorda a la ciutadania la prohibició d’accedir als espigons i a l’aigua.

Des de dissabte, 9 de gener, es manté activa l’alerta per mal estat de la mar davant les previsions meteorològiques i l’increment de l’alçada de les onades. Es recomana a la ciutadania que augmenti la precaució i eviti accedir a les platges. D’altra banda, aquest diumenge s’ha desactivat el Pla d’actuació d’emergència municipal per neu i gel, que estava actiu des del dimarts 5 de gener.

Alerta per mal estat de la mar

L’alerta per mal estat de la mar s’activa quan es poden donar amb una probabilitat alta onades de més de 2,5 metres i el litoral de la ciutat pateix els efectes del mar i esdevé un perill per a les persones, o pot provocar destrosses al mobiliari urbà.

Amb motiu d’aquestes circumstàncies i per prevenció, es recomana a la ciutadania que augmenti la precaució i eviti accedir a les platges. Així mateix, es recorda la prohibició d’accedir als espigons de la platja i d’entrar a l’aigua mentre onegi la bandera vermella, hissada a totes les platges durant l’episodi.

La Guàrdia Urbana de Barcelona s’ha desplegat a les platges i barra el pas als espigons i a les zones on trenquen les onades, per evitar riscos per a les persones.

Alerta per neu i gel

Pel que fa a l’alerta per neu i gel, que s’ha mantingut activa durant 6 dies, s’ha desactivat aquest diumenge, 10 de gener. En aquest temps, els serveis municipals han escampat 35 tones de sal als barris de muntanya de la ciutat per prevenir els efectes de la neu i gel sobre la mobilitat i s’hi han dedicat per torn 87 operaris i 37 vehicles equipats amb pala llevaneus i escampador de sal.

A la ciutat no hi ha hagut afectació per nevades. Tan sols va caure una mica d’aiguaneu en alguns punts de Collserola la matinada del divendres al dissabte que no va produir cap tall en cap via.