L'espai públic és jove i divers al Cooperem 2019

05/11/2019 - 19:30 h

Diversitat funcional. Sota el títol "L'espai públic és nostre, jove i divers", el Cooperem 2019 ofereix activitats, debats, exposicions i una festa de cloenda vers la convivència i el respecte entre persones diferents.

Des del 2012, el projecte Cooperem en la Diversitat treballa en xarxa tot l'any amb entitats i serveis dels àmbits dels adolescent i joves, i de la diversitat funcional al districte de Ciutat Vella, per organitzar conjuntament cada novembre unes jornades amb diferents tallers i activitats promovent situacions de treball col·laboratiu entre joves i persones amb diversitat funcional.

L’objectiu és reflexionar de manera conjunta sobre les situacions que es troben les persones amb diversitat funcional, apropar-nos a les situacions quotidianes que viuen al nostre entorn, i dialogar sobre drets, dificultats, oportunitats i altres capacitats que han descobert a partir de la seva discapacitat.

Aquest mes de novembre té lloc el projecte Cooperem en la Diversitat 2019 sota el títol “L’espai públic és nostre, jove i divers” que ofereix espais als adolescents, joves i persones amb diversitat funcional per pensar, debatre i aportar idees perquè els nostres espais públics siguin espais privilegiats per a la convivència i el respecte entre persones diferents.

Programació:

Exposicions del Cooperem
Del 5 al 28 de novembre, al Casal de Joves Palau Alòs
Dues exposicions, “Un espai per a la trobada i el reconeixement”
i “Dones, força, canvi”.
La primera és una exposició fotogràfica sobre les activitats realitzades amb adolescents i joves de centres de lleure educatiu i de centres oberts, i persones amb diversitat funcional d’entitats i serveis de Ciutat Vella.
I la segona, mostra la realitat de set dones de l’Índia i les àrees en les que la Fundació Vicente Ferrer treballa.

Taller de teatre
19 de novembre de 17.30 a 19.30 h, a l’Institut Miquel Tarradell
Sota el títol, Passes de la convivència als carrers i places?, la companyia de teatre de l’oprimit Impacta’t presenta diferents situacions de conflicte a l’espai públic en què es poden trobar les persones amb discapacitat, joves i adolescents. S’analitza la presa de posició des de l’acceptació, el valor de la diferència, el respecte cap a un mateix i cap als i les altres.

Espai de diàleg
21 de novembre de 12 a 14 h, al Casal de Joves Palau Alòs
Sota el títol, Nosaltres no passem, parlem-ne!, experts sobre convivència a l’espai públic reflexionaran sobre quins són els factors que faciliten la convivència en barris on hi conviu una gran diversitat de persones i quin paper hi poden jugar adolescents, joves i persones amb diversitat funcional.

La Festa del Cooperem
29 de novembre de 18 a 20 h, al Casal de Joves Palau Alòs
Visca la festa! serà la trobada festiva amb batucada, música inclusiva i refrigeri final.

Dia Internacional dels Drets de les Persones amb Discapacitat
Al voltant del 3 de desembre, volem celebrar trobar-nos i dialogar a l’espai públic!

El projecte rep el suport de l’IMPD-Districte de Ciutat Vella i de la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona.