"Cooperem en la diversitat": joves amb i sense diversitat funcional de Ciutat Vella treballant en xarxa

13/03/2015 - 09:49 h

Es presenten les conclusions de les jornades celebrades a Ciutat Vella, en el marc del projecte Cooperem en la Diversitat, projecte que promou el treball en xarxa dels àmbits dels joves i de la diversitat funcional a Ciutat Vella.

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, des de l’any 2012 es celebren aquestes jornades amb diferents actes per propiciar la trobada i la reflexió conjunta, i entre ells un Espai de Diàleg per debatre al voltant de qüestions que interessen als dos col·lectius.

Aquest treball es recull en una memòria que adjuntem on es mostren les diferents aportacions dels participants i els ponents i es faciliten una sèrie de recursos escrits i audiovisuals per a aquelles persones que vulguin aprofundir una mica més en la matèria.

Les Jornades de 2014 han ofert diferents propostes (exposició, tallers, espai de diàleg, festa) per treballar amb els joves la temàtica de l’autoafirmació en el lleure. A l’Espai de Diàleg 2014 s’ha continuat debatent sobre el dret l’establiment de relacions afectives i la sexualitat des de la diversitat, ampliant la taula rodona realitzada l’any 2013.

Aquest any 2014 han participat o col·laborat la Residència Vigatans de la Fundació Apip-Acam, l’Associació Sòcio-Cultural Ràdio Nikòsia, l’Associació d’Oci Inclusiu Saräu i l’Associació Amputats Sant Jordi (que formen part de la Comissió de persones amb Diversitat Funcional de Casc Antic), el Punt JIP de Ciutat Vella, el Centre Ocupacional Sínia, l’Associació per a Joves TEB del Raval, el PASSIR de Ciutat Vella, i els equips de Franja del Raval i del Casc Antic.

“Cooperem en la diversitat” promou l’apropament i el diàleg, el creuament de mirades i l’anàlisi per sensibilitzar als joves sobre la realitat de les persones amb diversitat funcional al món, des de l’enfocament del “dret als drets” i entrant en diàleg amb elles sobre dificultats, oportunitats i altres capacitats que han descobert a partir de la seva discapacitat.

Adjuntem el resum de les Jornades celebrades el novembre del 2014 i aprofitem per fer difusió també del de les del 2013, ambdós pdf són accessibles per a persones amb discapacitat visual.