El districte de Ciutat Vella facilita material escolar a l'alumnat en situació de vulnerabilitat

30/04/2020 - 21:33 h

Prop de 1.400 alumnes de les escoles dels quatre barris de Ciutat Vella es beneficiaran del material escolar que s'ha adquirit per tal que puguin continuar el tercer trimestre del curs en unes condicions més favorables.

L’actual situació de confinament provocada per la crisi sanitària de la COVID-19 ha condicionat el desenvolupament habitual del curs escolar, portant a l’alumnat a seguir les classes de forma virtual de de casa. A Ciutat Vella, hi ha famílies que no disposen d’un mínim de recursos escolars i educatius que els permetin desenvolupar amb normalitat les activitats que es proposen des dels centres educatius, no tan sols només pel que fa als efectes de la bretxa digital, sinó per la manca de material escolar.

Per fer front a aquesta situació, el districte de Ciutat Vella ha adquirit 1.391 lots de material escolar que està repartint a l’alumnat perquè li permeti continuar el tercer trimestre en condicions més favorables. Aquesta actuació complementa la iniciativa de ciutat del Pla de Barris amb la que s’ha arribat a prop de 3000 infants i que a Ciutat Vella ha tingut incidència en quatre centres de primària. El material es distribuirà entre l’alumnat i les famílies que el personal docent ha detectat que no en disposaven en les seves llars. Molts d’aquests alumnes també són beneficiaris dels ajuts de menjador escolar. En total se’n beneficiaran 1081 famílies dels quatre barris de Ciutat Vella.

La detecció de les necessitats dels escolars s’ha fet als centres educatius, i en coordinació amb el els professionals dels serveis socials i les tècniques de serveis a les persones del districte de Ciutat Vella.

Els lots contenen un paquet de folis, una llibreta, una caixa gran de llapis tipus “plastidecor”, una caixa de retoladors, un llapis, una goma, una maquineta, plastilina i 2 jocs de taula.

El material s’ha adquirit a cinc botigues del districte per prioritzar el comerç de proximitat. Les gestions i els contactes per a l’adquisició dels lots en aquestes papereries s’han fet mitjançant el Punt d’Atenció a l’Activitat Econòmica de Ciutat Vella, amb la voluntat que amb la contractació pública es col·labori amb els comerços dels barris a superar aquest moments difícils.

La distribució del material, que va començar el dimecres 29 i finalitzarà el 4 de maig, s’està fent amb la col·laboració del Banc de Recursos Mancomunats de Ciutat Vella, que recull les comandes i les porta als centres educatius, des d’on es distribueixen a les famílies.