El Raval celebra la festa de Santa Madrona

12/03/2018 - 10:36 h

Festes populars. El dissabte 17 de març les entitats de cultura popular del barri organitzen una gran festa en honor de la tercera patrona de Barcelona.

El dissabte 17 de març diverses entitats de cultura popular del barri del Raval organitzen una gran festa en honor de la tercera patrona de Barcelona.

Poca gent sap que Santa Madrona és, juntament amb la Mare de Déu de la Mercè i santa Eulàlia, copatrona de la ciutat de Barcelona. Ja fa set anys que per difondre’n la imatge i la vinculació amb el Raval, s’organitzen un seguit d’activitats i una gran cercavila pels carrers del barri.

Les activitats començaran a les 16.30h amb una plantada de tots els participants a la plaça de Gardunya, on hi haurà una quinzena de colles de tots els àmbits vingudes de la resta de la ciutat i de més indrets del país. A les 17.30h es farà la presentació de les colles i els balls de lluïment i a continuació arrencarà una cercavila pels carrers del Raval. La cloenda serà a la plaça de Joan Amades a les 19.00, amb un espectacle de foc a càrrec de la Colla del Drac del Poblenou.

La llegenda explica que al segle X uns navegants francesos que transportaven les relíquies de Santa Madrona van aturar-se a Barcelona per resguardar-se del temporal. Les restes, les van deixar en custòdia a la capella de Sant Fruitós de Montjuïc, d’on, miraculosament, no en van voler sortir mai més. Fou aleshores que començà el culte a la santa, sobretot per demanar-li protecció a mar i pluja els anys de sequera.