El Raval recorda a Ángel Pestaña

16/04/2018 - 15:11 h

Memòria. En el marc dels actes de la Primavera Republicana es descobreix una placa de memòria allà on va viure el líder anarcosindicalista.

En el marc dels actes de la Primavera Republicana es descobreix una placa de memòria allà on va viure el líder anarcosindicalista Ángel Pestaña, a la Rambla del Raval, entre el carrer de Sant Martí i el de Sant Bartomeu.

La regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, i el Comissionat de Programes de Memòria, Ricard Vinyes, ha assistit a la instal·lació d’una placa commemorativa allà on va viure el líder sindicalista Ángel Pestaña, a la Rambla del Raval, entre el carrer de Sant Martí i el de Sant Bartomeu.

Ángel Pestaña Nuñez, nascut a Ponferrada i mort a Barcelona el 1937, va ser una de les figures més rellevants del pensament anarcosindicalista del segle XX. El 1934 acomplint l’evolució revisionista de l’anarcosindicalisme, creà el Partit Sindicalista, del qual fou president.

L’acte s’emmarca dins de la celebració de La Primavera Republicana, que té lloc durant la setmana del 14 al 21 d’abril, amb un ampli programa d’activitats i noves senyalitzacions de memòria als carrers de la ciutat, impulsat pel comissionat de Programes de Memòria.

En el marc de La Primavera Republicana, i per primera vegada, també s’ha programat un Cicle de Cinema Republicà, que arrenca demà dimarts 17 d’abril a les 19.00 h al Teatre Apolo amb la projecció de “El Pianista, novel·la de Manolo V. Montalbán adaptada al cinema per Mario Gas. Obrirà la projecció el pianista i compositor Miquel Tejada. El cicle seguirà el dia 3 de maig, a la Lleialtat Santsenca amb el documental “Númax presenta” de Joaquím Jordà.