Ensenyament d'Àrab a l'Escola Pere Vila

18/12/2018 - 10:13 h

Interculturalitat. Els docents i l'AMPA de l'escola Pere Vila veuen una oportunitat molt beneficiosa mantenir les llengües maternes i cultura d’origen per a la seva comunitat educativa.

 

Aquest curs 2018-2019, els infants de l’Escola Pere Vila han començat una formació en horari no lectiu sobre les llengües maternes. Els docents i l’AMPA de l’escola veuen una oportunitat molt beneficiosa mantenir la llengua materna (àrab, urdú, bengalí…) i cultura d’origen per a la seva comunitat educativa.
L’objectiu és arribar a la major part de nenes i nens que tinguin o no aquestes llengües com a llengua materna, oferint-los un ensenyament de qualitat, amb una metodologia i materials pedagògics moderns, dins d’un horari extraescolar.

Actualment, s’ha iniciat i s’està portant a terme el curs d’àrab (els dijous, de 16.30 a 17.30 h) organitzat en dos grups d’edat per a nenes i nens de Primària: un de 1r a 3r i, un altre, de 4t a 6è. I, a la mateixa franja horària del curs d’àrab, es realitza també, l’activitat xerrem junts. Es tracta d’un curs de català molt bàsic per a les mares i pares, on es practica la conversa .

En referència a les inscripcions i assistència als cursos, es valora molt positivament la resposta de les famílies. El curs també està obert a integrar alumnat d’altres escoles del districte.

Aquest projecte a l’Escola Pere Vila està organitzat per la Fundació Bayt al-Thaqafa amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona a través del Programa BCN Interculturalitat i del Districte de Ciutat Vella.