Conclou la segona edició de les Estades Formatives

11/06/2019 - 16:37 h

Èxit educatiu. Es tracta d'un projecte en que alumnat de 4t d'ESO assisteixi dos dies per setmana en una empresa o entitat experimentant diferents situacions i tasques en un entorn laboral.

El passat 7 de juny, va tenir lloc l’acte de cloenda de la segona edició del projecte Estades formatives en empreses i entitats amb la participació d’alumnat de secundària i professorat referent dels centres educatius del Raval: Institut Milà i Fontanals, Institut Miquel Tarradell i Escola Cintra.

La trobada que ha tingut lloc a l’Escola Massana. Centre d’Art i Disseny ha reunit en taula rodona empresaris, persones referents de les entitats i alumnat divers que l’any passat va passar per la mateixa situació, i enguany han estat convidats per donar a conèixer al nou grup les avantatges i inconvenients en que s’han trobat durant aquest temps.

Un projecte pioner al Raval impulsat per professorat de secundària de Ciutat Vella, els Serveis Educatius de Ciutat Vella, el Consorci d’Educació de Barcelona, Impulsem SCCL i el Districte de Ciutat Vella, i que ha permès a una dotzena de noies i nois de 4t d’ESO finalitzar la secundària obligatòria amb èxit educatiu.

El projecte Estades Formatives en empreses i entitats consisteix en que l’alumnat assisteixi dos dies per setmana en una empresa o entitat del barri experimentant diferents situacions i tasques que es donen en un entorn laboral parlant en català, castellà i si s’escau, també en anglès. Aquest projecte els ha de representar un estímul per continuar els estudis i prevenir l’abandonament escolar prematur.

La majoria de les noies i nois continuaran formant-se, ja sigui dins de programes especialitzats com els programes de formació i inserció (PFI) o estudiant cicles formatius (CF) per adquirir la competència professional del sector que triïn.