Expo-Recerca Ciutat Vella 2018

01/03/2018 - 15:08 h

Batxillerat. El passat 28 de febrer va tenir lloc l'exposició dels treballs de recerca d'alumnat de 2n de batxillerat dels centres educatius de Ciutat Vella.

El passat 28 de febrer va tenir lloc al Museu Marítim de Barcelona, l’exposició dels treballs de recerca de l’alumnat de 2n de batxillerat dels centres educatius de Ciutat Vella.

Els alumnes de 1r de batxillerat i professorat dels centres educatius de secundària del districte van assitir a l’acte que organitza anualment el Centre de Recursos Pedagògics de Ciutat Vella.

L’Expo-Recerca de Ciutat Vella va presentar dues modalitats de l’alumnat seleccionat per a la presentació del treball de recerca. Una de física en l’espai “Les Botigues” del Museu, juntament amb entitats de suport a la recerca i una altra d’oral, a la sala d’actes.

L’exposició física és una modalitat de presentació del treball de recerca molt interessant i engrescadora pels alumnes de 1r de batxillerat i professorat perquè poden preguntar i parlar directament sobre els treballs amb els seus autors i autores.

L’acte de l’exposició oral dels treballs s’ha realitzat en dos torns i ha estat conduït per Carles Marín, director del Centre de Recursos Pedagògics de Ciutat Vella i presentat per Natalia Martínez, consellera d’educació del Districte de Ciutat Vella.

Properament, el Jurat anunciarà tres dels treballs exposats oralment seleccionats que competiran a la Mostra de Recerca de Barcelona.


Exposició oral

El treball de recerca Criptografia ha estat presentat pels alumnes Manel Caireta i Planes i Alejandro Luther Domínguez de l’Institut Verdaguer i tutoritzat per Natacha Peña Puigpinos.

El treball de recerca L’animació 2D. El procés de creació d’un curt animat ha estat presentat per l’alumna Sofia Larina Salinas Ivanchenko de l’ETP Xavier i tutoritzat per Verónica Vives.

El treball de recerca Alimentació i les dents ha estat presentat per l’alumna Somia Asghar de l’Institut Milà i Fontanals i tutoritzat per Oscar J. Arribas.

El treball de recerca Eutanàsia: l’opinió dels professionals ha estat presentat per l’alumne Taha Shiek Sadiq de l’Institut Miquel Tarradell i tutoritzat per Francisco Lapuerta.

El treball de recerca Gene P16. Function and its role to cell cycle ha estat presentat per l’alumne Brigen Manikan Ardona de l’Institut Verdaguer i tutoritzat per Antonio Arregui Casaus.

El treball de recerca Desenvolupament d’un dron capaç de mesurar el nivell de contaminació acústica ha estat presentat per l’alumne Manuel Domènech López de l’Institut Joan Salvat-Papasseit i tutoritzat per Anna Graell.

El treball de recerca Full en blanc ha estat presentat per l’alumna Clara Conangla Torres de l’Escola Pia Sant Antoni i tutoritzat per M. Àngels Navarro Mostaza.


Exposició física 

El treball de recerca El procés ha estat presentat pels l’alumnes Oriol Riquelme Macarrilla i Enric Pla Vilaró de l’ETP Xavier i tutoritzat per Andreu Descalzo.

El treball de recerca La Migració ha estat presentat per l’alumna Melania Montoto de l’InstitutPau Claris i tutoritzat per Amaia Rodríguez.

El treball de recerca Com obtenir el millor rendiment d’un atleta d’alt nivell? ha estat presentat per l’alumne Luciano Santin de l’InstitutPau Claris i tutoritzat per Míriam Fons.

El treball de recerca Guerra entre bacteris i antibiòtics ha estat presentat per l’alumne Fiza Heer Hanif de l’Institut Joan Salvat-Papasseit i tutoritzat per José Antonio Torrecillas.

El treball de recerca Creation Project of a sci-fi short film with VFX ha estat presentat per l’alumne Ajay Kumar de l’Institut Joan Salvat-Papasseit i tutoritzat per Elisabeth Martínez.

El treball de recerca Introducció al concepte de qualitat democràtica: quin és el grau de democràcia a països que es presenten com a democràtics? ha estat presentat per l’alumna Ema Esrat Jahan de l’Institut Milà i Fontanals i tutoritzat per Meritxell Beltran.

El treball de recerca Quina és la qualitat de l’aire a l’aula de 2n de Batxillerat? ha estat presentat per l’alumna Mel Francis Prieto de l’Institut Milà i Fontanals i tutoritzat per Eduard Hernández Estrada.

El treball de recerca Poetisas de la Generación del 27 ha estat presentat per l’alumna Olatz Etxarte Casas de l’Institut Verdaguer i tutoritzat per Laura Canós Antonino.

El treball de recerca Síria: Patrimoni i guerra ha estat presentat per l’alumna Laia Maria Costa de l’Escola Pia Sant Antoni i tutoritzat per Laura Julián Garcés.

El treball de recerca Visca la Festa Major de Carme! Homenatge a la Festa Major de Carme ha estat presentat per l’alumna Roser Tarrida Sadó de l’Escola Pia Sant Antoni i tutoritzat per Laura Julián Garcés.

El treball de recerca La pell atòpica. Un tòpic? ha estat presentat per l’alumna Ruth Glynn Escueta de Silva de l’ETP Xavier i tutoritzat per Teresa Coves i Mercè Puxant.