Ciutat Vella s'omple de màgia per Nadal

29/11/2019 - 13:18 h

Nadal. Benvinguda Màgia! El districte celebra les festes nadalenques amb un gran nombre d'activitats als quatre barris. Consulta'n el programa.

Com cada any Ciutat Vella ja ho té tot a punt per acollir les activitats nadalenques més populars de la ciutat. Les entitats i els equipaments del Raval, la Barceloneta, el Gòtic i el Casc Antic, proposen un gran número d'activitats perquè petits i grans gaudeixin del Nadal més proper i participatiu. 

La plaça de la Catedral es converteix durant tot el mes desembre en l’escenari de la fira de Nadal més antiga i popular, la Fira de Santa Llúcia que fins el dia 23, oferirà als visitants vinguts d’arreu, els productes nadalencs tradicionals. La Fira compta, a més, amb activitats paral·leles com Tió Gegant, la cercavila de la tradicional Carassa de Nadal i  la 26a Diada de les Tradicions i Costums Nadalencs a Catalunya, amb el lliurament del guardó del Firaire d’Honor, que s’atorgarà el dia 14 de desembre a les 12.30 h.

Els pessebres també són protagonistes al Nadal del districte. Aquest any el pessebre de la plaça Sant Jaume és obra de l’escenògrafa Paula Bosch i és una proposta que gira entorn a totes les caixes plenes d’objectes i de records que es recuperen per Nadal. Per a qui vulgui veure, però, un pessebre més tradicional, el Museu Frederic Marès acull fins al 2 de febrer un pessebre que s’inspira en el paisatge català, concretament la muntanya de Montserrat, eleborat per l’Associació de Pessebristes de Barcelona. A la Seu del Districte de Ciutat Vella, també es podrà veure fins al 10 de gener un pessebre realitzat per l’associació de Pessebristes de Ciutat Vella.

La Màgia al Gòtic

El barri Gòtic ha preparat un munt d’activitats familiars per gaudir intensament del Nadal, cantades, xocolatades, jocs de circ, contes… A més, durant tot el mes de desembre, la Carassa de Nadal repartirà caramels per als infants als voltants de la Fira de Santa Llúcia.

El dissabte 30 de novembre tindrà lloc la Festa de benvinguda al Nadal de Barna Centre al Portal de l’Àngel. A partir de les d’11.30  amb el Tió gegant i animacions infantils.

El dia 7 de desembre al carrer Comtal es farà la Festa del Comerç amb Jocs i tallers infantils, mostra de comerç al carrer i contes que parlaran de les botigues del barri.

I el dia 31 de desembre com no podia ser d’altra manera, tocarà sortir a buscar l’Home dels Nassos. A partir de les 11h del matí a la plaça Vuit de Març, se celebrarà l’últim dia de l’any amb tallers infantils, animació amb música i la presència l’Home dels Nassos.

La màgia a la Barceloneta

El barri de la Barceloneta acollirà un seguit d’activitats de tota mena i per a tots el públics per aquestes festes.

El 13 de desembre a partir de les 17.30 h podrem gaudir de la cercavila del Tió de la Barceloneta i l’encesa de l’arbre de Nadal a la plaça de la Barceloneta. I els diumenges, 22, 29 i 5 de gener de 10.30 a 13.30 a la plaça del Poetat Boscà el Districte de Ciutat Vella ha organitzat l’activitat Juguem a la Repla! un Espai lliure i creatiu, a càrrer de Tata Inti.

Com ja és tradicional el 28 de desembre, els Diables de la Barceloneta ens proposen que celebrem els Sants Innocents a ritme de timbal i entre figures infernals amb amb la Nit de Llufes.

Finalment l’1 de gener tothom qui ho vulgui es pot animar a fer el Primer bany de l’any a partir de les 13 h a la platja de la Barceloneta. Està organitzat per el Club Natació Atlètic Barceloneta i Inscripció solidària a favor de l’Institut Guttmann.

La màgia al Raval  

Durant les festes els carrers i les places del barri també bullen d’activitats, així el 17 de desembre, l’Escola de Músics organitzarà una gran cercavila amb cantada de nadales a càrrec dels alumnes de l’escola. I el dia 18 als Jardins de les Voltes d’en Cirés, hi haurà el Tió de Nadal de 17 a 20 h, organitzat pel centre Cívic Drassanes i el Projecte Infància Raval.

La música tindrà un paper molt destacat durant aquestes festes amb diversos concerts en diferents espais del barri. El dia 20 a la plaça del Pedró a partir dels 18 h,  els dies 21 i 28 a la Rambla del Raval a partir de les 19 h. i el dia 27 a la plaça Joan Amades.

I al 3 de gener hi haurà el Racó de jocs a la plaça de Folch i Torres, a partir de les 10.30 h.
Un recull de jocs per a infants i famílies organitzat pel Casal dels Infants i el Districte de Ciutat Vella.

La màgia a Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera 

La Casa dels Entremesos, l’equipament de promoció de la cultura popular de la ciutat, reforça la seva programació habitual amb tot d’actes tradicionals. Així a les sessions fixes de titelles, conta contes i ludoteca s’hi sumen exposicions de pessebres, les visites de l’Home dels Nassos i de l’Esperit de Nadal i una recollida solidària de joguines.

El Mercat de Santa Caterina també tindrà pessebre, un elaborat amb figures originals i escenografia dissenyada i construïda a l’Escola-Taller de Pessebristes, que converteix la plaça central del mercat en un poblet català.

Les tradicionals funcions de la versió lliure de “Els Pastorets” del Centre Sant Pere Apòstol es faran els dies 21, 22, 28 i 29 de desembre.