La 25ª edició del concurs Dibuixem la Mercè viu l’entrega de premis

14/11/2019 - 13:17 h

Infància i cultura popular. El 12 de novembre passat, el Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona va acollir l’acte de lliurament de premis del concurs “Dibuixem la Mercè”.

Els guardons premien els treballs d’alumnes de la ciutat que reflecteixen, a través del dibuix, allò que més els va impactar de les festes de la Mercè.

Cada any, la festa major de la Mercè fa redescobrir la ciutat a un munt d’infants de la mà de castellers, diables o teatre al carrer en quatre dies plens d’activitats. I si la Mercè és un esdeveniment icònic a la ciutat, també ho és el “Dibuixem la Mercè”, un concurs de dibuix infantil que ja és un clàssic entre les escoles barcelonines. 

Aquest premi convoca cada any els nens i nenes perquè ofereixin la seva particular visió d’aquestes festes per mitjà del dibuix. L’acte l’organitza Barna Centre, l’entitat que agrupa els comerciants del Barri Gòtic, té el suport de l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut de Cultura (ICUB), i compta amb un jurat format per nombroses personalitats del món de l’art. 

Una entrega de premis especial

L’entrega de premis, celebrada en un espai emblemàtic com és el Saló de Cent, va servir també per celebrar els 25 anys de premi i l’èxit de la convocatòria. Tal com va dir la presidenta de Barna Centre, Teresa Llordés, al discurs d’obertura, “per nosaltres és un gran èxit que, després de 25 anys, se segueixi fent aquest concurs i cada cop amb més participació”.

A més dels infants, que van ser-ne els principals protagonistes, també es va homenatjar la tasca educativa que fa el professorat de la ciutat, especialment en favor de “la defensa i promoció de la cultura i les tradicions populars, una cosa que creiem que és primordial”, com va explicar Teresa Llordés.