La Casa de la Barceloneta 1761 'espolsa arxius' per reivindicar les dones del barri

26/05/2022 - 07:00 h

La poesia i les poetes tenen una presència destacada tant a l'exposició com a les rutes guiades d'aquest projecte de Magali Touzet i Paula Costantino.

El 28 de maig s’inaugura a la Casa de la Barceloneta 1761 l’exposició titulada Espolsant arxius. Dones obreres, poetes i activistes de la Barceloneta, una proposta que forma part d’un projecte més ampli de Magali Touzet i Paula Costantino i que té entre els seus objectius despertar la memòria de les dones obreres, poetes i activistes de la Barceloneta, així com fer reviure aquestes vides per recuperar, reparar i difondre la memòria històrica, democràtica i col·lectiva.

El centre de la mostra és un mural fet amb imatges d’aquestes dones significatives. També es poden visualitzar entrevistes a dones treballadores de la Barceloneta; expliquen les seves lluites i mobilitzacions per la igualtat i la democràcia, al mateix temps que són un exemple de la força dels moviments veïnals. El projecte també contempla rutes guiades, durant les quals es poden escanejar codis QR i accedir a imatges i escrits de referència relacionats amb les dones motiu de record i homenatge; una ruta ja es va fer el passat 22 de maig, i la segona i última tindrà lloc dimecres 1 de juny. Les inscripcions es poden fer al telèfon 93 688 49 56, o amb un correu a info@casabarceloneta1761.cat.

Accedint al web de la Casa de Barceloneta 1761, us podeu descarregar un document amb tres poemes i un text que formen part de la mostra i del projecte: La meva llar, de Josefina Tura, Barceloneta estimada, d’Antonia Vilas, Podries, de Joana Raspall, i l’escrit de Felícia Fuster titulat Jo havia nascut a prop del mar.

Per a més informació, cliqueu aquí.