La Festa Major del Gòtic ja és aquí!

07/05/2019 - 13:09 h

Festes populars. Del 10 al 25 de maig, el veïnat i les entitats han organitzat un munt d'activitats per tots el públics i totes les edats per tornar a omplir de vida els carrers del barri.

Del 10 al 25 de maig, el Gòtic s'omplirà d'actes per a petits i grans, organitzats pel veïnat, les associacions culturals i els comerciants, amb la voluntat de dinamitzar la vida als carrers del barri.

Diferents entitats i serveis del barri Gòtic han unifcat diversos actes festius que en anys anteriors se celebraven durant la primavera  i han organitzat per primer cop la Festa Major del Barri Gòtic. D’aquesta manera volen posar en valor el seu entorn com espai de relació i punt de trobada perquè esdevinguin un un espai de relació veïnal.

Així, el divendres 10 i el dissabte 11 de maig, la plaça de la Mercè, la plaça del Rei, el passatge de la Pau, la plaça de sant Josep Oriol i la plaça de la Verònica seran els escenaris d’activitats tan diverses com concerts de diferents estils musical, jocs i tallers, animació infantil, vermuts i dinars populars. Aquestes activitats estan organitzades per entitats del Gòtic sud, com El Temple del Gòtic, Gò Acció Cultural, la plataforma El Borsí pel barri i Amics Bidasoa i Mariachis.

El següent cap de setmana, el divendres 17 i el dissabte 18 de maig, els Amics del barri de Sant Just i Festa de la Primavera ompliran d’activitats la plaça dels Sants Just i Pastor. L’espai serà ornamentat amb la col·laboració d’Elisava. A la tarda, una xocolatada donarà inici a la festa que seguirà amb dinamitxació de zumb i hip hop fins que comenci el cercavila infantil amb les figures dels gegants i la imatgeria popular del barri.

A continuació es farà el pregó de la festa que anirà a càrrec de Jordi Bas. A la nit, hi hauran concerts fins a quarts de dotze. L’endemà al matí, la plaça acollirà el Mercat de Flors, la mostra de comerços del barri i un dinar popular.

El darrer cap de setmana de maig, divendres 24 i dissabte 25, el Casal Autogestionat de Joves del Gòtic organitzen un seguit d’activitats a la plaça de Sant Felip Neri, dels peixos i de la Mercè. Activitats infantils, un dinar popular i concerts diversos serviran per tancar les festes del barri.