La Fundació Tot Raval celebra 20 anys de treball comunitari al barri

06/07/2022 - 15:02 h

Formada per més d’una cinquantena d’entitats socials, que treballen en xarxa per millorar la cohesió social, la convivència i la qualitat de vida al barri.

Formada per més d’una cinquantena d’entitats socials, que treballen en xarxa per millorar la cohesió social, la convivència i la qualitat de vida al barri.

La Fundació Tot Raval, la fundació comunitària més antiga de Catalunya i de l’Estat Espanyol, va néixer fa vint anys de la mà d’un grup d’organitzacions del Raval molt diverses que van decidir unir-se per treballar juntes per la millora de la qualitat de vida del barri.

Actualment està formada per més d’una cinquantena d’entitats socials, centres educatius, institucions culturals, associacions comercials i persones vinculades al Raval, que treballen en xarxa per millorar la cohesió social, la convivència i la qualitat de vida al barri, així com per fomentar el sentiment de pertinença a una de les zones més densament poblades i més diverses de Barcelona (48.688 persones de més de 40 nacionalitats conviuen en 1km2*). Per dur a terme aquesta tasca, la fundació treballa amb més de 300 entitats i organitzacions del Raval en àmbits com la salut, la cultura, la inserció laboral, l’educació i el foment de la participació comunitaria, entre d’altres.

Per tal de celebrar el 20è aniversari, el dimecres 6 de juliol, va tenir lloc un acte als jardins del Museu Marítim amb una trobada oberta al veïnat.  L’acte va comptar amb la presència del Molt Honorable Sr. Pere Aragonès, President de la Generalitat de Catalunya, així com amb la de representants de l’Ajuntament de Barcelona, de la Diputació i de diverses autoritats de l’administració pública catalana.

A la celebració, i per tal de posar en valor la tasca realitzada durant dues dècades, s’hi han sumat i s’hi sumaran, des dels diferents àmbits d’actuació de la fundació, diverses activitats, entre les quals hi ha una jornada sobre el treball comunitari al Raval amb el jovent migrat no acompanyat; una exposició dels principals projectes desenvolupats en aquests 20 anys durant la diada de Sant Jordi; una trobada d’intercanvi de coneixement i aprenentatges dels projectes comunitaris del Grup d’Educació Comunitària i dels projectes que es fan als centres educatius del barri; un concert i un acte de celebració a la Rambla de Canaletes durant el Festival de Cultura Raval(s) i una exposició fotogràfica retrospectiva del projecte educatiu i cultural ‘Apadrina el teu Equipament’.