La Mercè respira a la via Laietana

19/09/2019 - 13:12 h

Mobilitat. El diumenge 22 de setembre la via Laietana estarà tallada al trànsit i s’omplirà de vida, amb activitats per a tots els públics i molts reptes i sorpreses per mostrar com és una ciutat de vianants.

El 22 de setembre és el Dia Internacional sense Cotxes, i ho celebrem a la via Laietana amb la proposta “La Mercè respira”. Durant tot el dia, d’11.00 a 20.00 hores, la via Laietana estarà tallada al trànsit i s’omplirà de vida, amb activitats per a tots els públics, un ‘speakers’ corner’ i molts reptes i sorpreses per mostrar com és una ciutat de vianants.

Barcelona se suma un any més, del 16 al 22 de setembre, a la Setmana Europea de la Mobilitat, amb un programa d’activitats organitzades per l’Ajuntament, entitats i associacions diverses que tenen com a objectiu millorar la qualitat de l’aire, recuperar l’espai públic i promoure la seguretat de la mobilitat a la ciutat.

Activitats al llarg de tot dia a la via Laietana

Durant tot el diumenge 22, aquest carrer, envaït habitualment pels cotxes, es convertirà en una ciutat de vianants pacificada i verda, amb espais d’estada i espais de joc. I dins, ple d’activitats, reptes i sorpreses.

Hi haurà aparcament gratuït i vigilat per a bicicletes i “El mirador de la via Laietana”, un photocall on es pot immortalitzar el moment (una via Laietana lliure de cotxes) dalt d’un pas de vianants flotant!

A l’escenari de de l’Speaker’s Corner d’11.15 a 19.15 hores, hi haurà diverses presentacions de 15 minuts, a càrrec de representants d’institucions, entitats i associacions, que aportaran els seus coneixements sobre les novetats i necessitats de la mobilitat del present i del futur.

les xerrades versaran al voltant de tres eixos temàtics:

– Cap a on va la mobilitat?

– L’aire que respirem

– La ciutat del futur

Mobilitat

A partir de les 05.00 hores, es talla totalment el trànsit a la via Laietana (inclosos busos, bicicletes…) d’ambdós sentits, entre pl. Antonio López i pl. Urquinaona.

La normalització de la via al trànsit es preveu a les 00.00 hores de dilluns 23, una vegada finalitzat el desmuntatge de les instal·lacions i la neteja de la calçada.