La música ajuda al benestar individual i col·lectiu de l'alumnat

30/05/2019 - 09:16 h

Orquestra. A part de música, el projecte d'orquestra potencia també, el treball d’habilitats socials, cooperatiu i de responsabilitat, entre d’altres.

Des de ja fa uns anys, algunes escoles d'infantil i primària com l'escola Mediterrània de la Barceloneta van posar en marxa el projecte de l'orquestra a l'escola on a part de música, es potencia el treball d’habilitats socials, el treball cooperatiu i en equip, el sentit de la responsabilitat, l’autoestima, la identitat i l’escolta, entre d’altres.

Tots aquests aspectes són crucials a l’hora de ser component d’una orquestra ja que aquesta, requereix atenció tant al director com a tot el que passa al voltant, a nivell musical.
Els músics, com a membres d’una orquestra, han de ser responsables de la seva part alhora que es relacionen i escolten les diferents seccions instrumentals. Hi ha una consciència de grup per crear una bona experiència musical. L’atenció i l’autoregulació són claus, ja que la música demana el millor dels músics en el moment que comença el concert.

L’activitat musical a l’escola Mediterrània té lloc tres cops per setmana durant l’espai del migdia. Són nenes i nens de 4t, 5è i 6è de primària que toquen el violí, la viola, el violoncel, la flauta i el clarinet. Destinen un temps a aprendre la tècnica de l’instrument i a tenir-ne cura i també, a aprendre el repertori que a final de setmana, el dia de tutti, posen en comú tota l’orquestra. Fins a 6è, el centre educatiu posa a disposició de l’alumnat tots els instruments.

Al llarg del curs, l’orquestra de l’escola Mediterrània participa en els esdeveniments que organitza l’escola i cada vegada més, hi ha la voluntat de participar en el barri de la Barceloneta.

En aquest sentit, aquest proper 31 de maig a les 13.15 h, les nenes i nens de l’orquestra de l’escola, sortiran a tocar i a sorprendre als veïns i veïnes, oferint un concert a la platja, sota el porxo del passeig Marítim, just davant de l’Escola Mediterrània.