La primera edició del Premi Europeu de Ciència Hipàtia reconeix la trajectòria del matemàtic László Lovász

09/12/2018 - 10:11 h

CiA?ncia. El guardó reconeix l’extensa trajectòria internacional del doctor Lászlo Lovász i el seu treball per posar les matemàtiques al servei de la ciutadania.

Entre les 23 candidatures rebudes, el comitè avaluador ha atorgat el guardó al doctor László Lovász en reconeixement de la seva extensa dedicació a la investigació internacional d’alt nivell i al retorn generat en la societat hongaresa i a la resta del món posant les matemàtiques com una disciplina científica al servei de la ciutadania.

El doctor Lovász és el president de l’Acadèmia de Ciències d’Hongria i destaca per les seves troballes en el camp de la teoria dels grafs, la combinatòria o els algoritmes. Durant la seva trajectòria professional ha rebut nombrosos reconeixements per promoure l’acceptació pública de les matemàtiques com una disciplina científica al servei de la societat i contribuir a fomentar el diàleg entre les matemàtiques i un model de ciència basat en els valors.

El Premi Europeu de Ciència Hipàtia, dotat amb 30.000 euros, s’inscriu en el programa “Barcelona, ciutat de ciència”, que fomenta la divulgació i la promoció de la recerca i la innovació científica a la ciutat. El guardó rep el nom de la filòsofa i astrònoma Hipàtia d’Alexandria (344-415) en reconeixement de la contribució que han fet les dones al progrés científic al llarg de la història.

La propera convocatòria del premi estarà destinada a científics i científiques que treballin en l’àmbit de Ciències de la Vida i de la Salut. Es preveu que la presentació de candidatures sigui des del 15 de juliol fins al 15 d’octubre d’aquest any.