L’Aula Ambiental de Ciutat Vella es consolida

03/05/2019 - 09:59 h

Sostenibilitat. El tercer programa d’activitats de l’Aula Ambiental de Ciutat Vella arriba amb una dotzena de propostes i una desena de col•laboracions amb entitats i associacions del districte.

El tercer programa d’activitats de l’Aula Ambiental de Ciutat Vella arriba amb una dotzena de propostes i una desena de col•laboracions amb entitats i associacions del districte.

Oberta el setembre del 2018, aquest equipament es consolida com a punt de referència d’educació ambiental de proximitat i estén la cultura de la sostenibilitat amb tallers, visites, rutes i una forta presència en campanyes i esdeveniments com la Festa Major del Casc Antic i les Festes de Primavera de la Barceloneta.

La programació arrenca el dimarts 7 de maig amb una trobada de la comunitat de compostaires de la Barceloneta en el marc de la Setmana Internacional del Compost (ICAW). A partir de les sis de la tarda, tindrà lloc una sessió informativa sobre el procés de compostatge i els efectes que té la seva utilització per combatre el canvi climàtic. La sessió coincidirà amb l’activitat “L’hort al test” del programa d’activitats de La Fàbrica del Sol i culminarà amb un repartiment de compost als participants.

Divendres 10, l’Aula Ambiental de Ciutat Vella presenta el documental “Enough white tea cups” de la mà del Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient (FICMA) en el marc del cicle “Claqueta i acció!”. La documentalista Michelle Bauer Carpenter i el seu equip es fixen en el disseny industrial i repassen, en el film, solucions i aportacions a la sostenibilitat que s’han dut a terme des d’aquest àmbit.

El cicle temàtic “Menja’t el barri” és el gran protagonista de la nova programació de l’Aula Ambiental de Ciutat Vella. Un conjunt de cinc activitats es despleguen aquest mes de maig per diversos espais del districte amb l’objectiu de potenciar la compra de proximitat i el consum responsable. El tret de sortida tindrà lloc a La Fàbrica del Sol el dimarts 14 amb l’activitat “Prepara el cistell”, una cita per elaborar la llista de la compra i descobrir els aliments que els veïns i veïnes tenen més a prop. A partir d’aquí, el cicle proposa fixar-se en la pesca de proximitat, les herbes aromàtiques que es poden recol·lectar a Montjuïc, les receptes més atractives per fer cuina d’aprofitament i en la xarxa de botigues i entitats que faciliten el consum responsable als diferents barris del districte.

Per sumar forces amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, enguany l’Aula Ambiental compta amb la complicitat del centre esportiu municipal CEM Ciutadella. El dijous 20, l’activitat “Ens mullem per l’energia” planteja una novedosa visita a les instal•lacions amb classe d’aquagym inclosa. Altres entitats amb qui s’estrenyen els llaços amb aquesta tercera programació de l’Aula Ambiental de Ciutat Vella són el Casal de Joves Palau Alòs, el Centre Cívic Drassanes, l’associació La Sardineta o l’Espai d’Intercanvi Barceloneta, entre d’altres.