L’avinguda del Paral·lel guanya un 56% d’espai per a vianants

14/03/2015 - 15:09 h

Obres. S’han creat sis nous espais públics, el carril bici és al centre de la via i amb els veïns es consensuaran els futurs usos.

L’Ajuntament de Barcelona, a través de BIMSA, ha finalitzat les obres de remodelació de l’avinguda del Paral·lel de Barcelona, que ha permès guanyar un 56% d’espai per a vianants. L’actuació en el tram comprès entre la plaça d’Espanya i la plaça de les Drassanes ha incorporat 8.269 m² més, gràcies a la creació de les noves placetes al costat de l’Eixample i a la transformació en espai per a vianants de les cruïlles del Poble-sec.

Vídeo ‘L’avinguda del Paral·lel guanya un 56% d’espai per a vianants’

L’actuació urbanística ha estat una de les primeres concrecions del Pla d’actuació per a la millora i revitalització del Paral·lel elaborat l’any 2010 amb l’objectiu que passi a ser un espai frontissa i deixi de ser una frontera entre els barris que hi desemboquen: el Poble-sec; Sants-Montjuïc; Sant Antoni, a l’Eixample, i el Raval, a Ciutat Vella. En aquest sentit, l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha recordat que “si hem passat una situació econòmica molt dolenta i en el moment que la situació és complexa es millora l’espai, això ha d’anar a millor”.

Per la seva banda, el president de Sant Antoni Comerç, Vicenç Gasca, ha assegurat que “ens agrada molt aquesta reforma i el col·lector que s’ha fet, perquè evitarà inundacions a moltes botigues que les patien en dies de pluges fortes”.

Nou carril bici

Les obres també han permès traslladar el carril per a bicicletes, que va entrar en funcionament el dijous, 12 de març, al centre de la via. D’aquesta manera es guanya seguretat viària i es millora la convivència entre vianants i ciclistes. La millora de la il·luminació també ha estat un punt clau de la reforma, que afavoreix l’estalvi energètic i millora la sensació de seguretat.

L’actuació que ara finalitza també ha permès crear sis nous espais públics en els punts de trobada de l’avinguda del Paral·lel amb els carrers de l’Eixample. L’objectiu és disposar d’un espai que pugui ser un pol d’activitats ciutadanes. En aquest sentit, una cinquantena de persones han mostrat aquest dissabte, 14 de març, el seu desacord amb la nova distribució de l’avinguda. Des del consistori s’ha recordat que qui decidirà l’ús que es farà dels nous espais seran els integrants de l’Espai Compartit del Paral·lel, que agrupa els principals col·lectius i entitats de la zona i que ha iniciat un procés de participació que abordarà, de manera integral i transversal, la identitat de l’avinguda i la seva relació amb els barris que la constitueixen.