Les entrades per al Museu Picasso es poden comprar per internet

17/01/2015 - 08:04 h

Pintura. L’objectiu és distribuir els visitants per franges horàries i evitar les cues per accedir al museu.

El Museu Picasso, un dels més visitats de Barcelona, ha posat en marxa un sistema per reduir el temps d’espera per accedir a les seves instal·lacions. Es tracta de vendre les entrades de forma anticipada per internet, de manera que els visitants es distribueixin en franges horàries. Es vendran 400 entrades cada hora per tal d’esglaonar el públic.

L’objectiu de la mesura, que també funciona al Park Güell, és que tothom que vulgui visitar el museu compri les entrades en línia i així s’estalviï les cues. La nova plataforma del Museu Picasso permet adquirir les entrades per al mateix dia, fins a dues hores abans de la visita, i escollir la franja horària. El centre permet la venda de 400 entrades en torns de 15 minuts.

Obre el març la temporada amb l’exposició “Picasso/Dalí. Dalí/Picasso”

Aquesta és una de les novetats que s’han donat a conèixer durant la presentació de la propera temporada. El museu començarà la temporada el mes de març amb l’exposició “Picasso/Dalí. Dalí/Picasso”, que explora la relació poc coneguda entre Salvador Dalí i Pablo Picasso.

L’exposició podrà visitar-se del 20 de març fins al 28 de juny i està coorganitzada amb el Salvador Dalí Museum de Saint Petersburg, a Florida (EUA). La mostra estudia per primera vegada les relacions entre aquestes dues figures clau de l’art del segle XX i reunirà unes 80 obres, la majoria pintures, així com una trentena de documents, entre cartes, postals i publicacions.

La mostra traça les relacions entre Picasso i Dalí des del 1926, quan es produeix la primera trobada al taller del malagueny a París, fins a la seva vinculació al moviment surrealista entre el 1929 i el 1934, la resposta als horrors de la Guerra Civil Espanyola, l’allunyament posterior per motius ideològics o la reinterpretació comuna de l’obra de Velázquez.

El Museu Picasso disposarà el 2015 d’un pressupost de 8,6 milions d’euros, 100.000 més que l’any passat. L’aportació municipal es mantindrà en 750.000 euros.