L'escola Baixeras estrena curs amb un nou pati

17/09/2018 - 14:27 h

Espai públic. Gràcies a un procés de participació, s'inaugura un espai públic amb doble ús que serà compartit pel veïnat i per l'alumnat de l’escola Baixeras.

Gràcies a un gran procés de participació, el passat 14 de setembre, l’escola Baixeras i el veïnat del barri Gòtic han vist realitzat, per fi, el somni de recuperar un espai públic al carrer Sotstinent Navarro, entre la Via Laietana i l’antiga muralla de Barcelona que feia anys es venia reclamant, amb un doble ús, “el d’escola i espai públic”.

La plaça, que ocupa 900 metres quadrats, serà única en tota la ciutat: per una banda, perquè tindrà la particularitat de limitar amb l’antiga muralla de la ciutat, i, per l’altra, perquè serà un espai compartit pel veïnat i l’alumnat de l’escola Baixeras. I és que la plaça es tancarà als ciutadans de 9 a 15 h per convertir-se en el pati d’aquest centre educatiu. El tancament de l’espai es fa aprofitant la vegetació que hi haurà i amb una tanca de barrots d’un metre d’alçada. L’espai, seguint la lògica de recuperació de les places toves, té 91 metres de sauló, 140 de zones verdes i 664 de paviment. Aquestes característiques, com moltes d’altres, s’han anat decidint a partir d’un llarg procés de participació que ha comptat amb la implicació del veïnat del Gòtic on també formen part la comunitat educativa de l’escola Baixeras: equip directiu, docents, famílies i alumnat.