L’esport a l’espai públic. Què es pot fer?

25/05/2020 - 10:00 h

Ciutat. El passat 2 de maig es va iniciar la recuperació de la pràctica esportiva a l’espai públic i els/les esportistes van poder començar a practicar alguns esports a l’aire lliure.

Ara, amb l’arribada de la Fase 1 del desconfinament a la ciutat, algunes de les mesures i normes sobre la pràctica esportiva han canviat. A continuació us les expliquem.

Esportistes no professionals

Poden sortir a fer esport les persones adultes i els/les menors d’edat de més de 14 anys, dins del municipi de residència i respectant les franges horàries de 6 a 10 del matí i de 20 a 23 hores, només una vegada al dia, i amb grup de màxim 10 persones i/o amb entrenador, però sense contacte físic i de manera individual.

A més, ara, a banda de poder practicar esport a l’aire lliure, també es permet fer-ho en espais naturals, instal·lacions esportives (No piscines) i gimnasos, en aquest últim cas amb cita prèvia.

Esportistes EAN, EAR i professionals

Els esportistes EAN (Esportistes d’Alt Nivell), EAR (Esportistes d’Alt Rendiment) i professionals poden sortir a fer esport de 6 a 23 hores, el temps que necessitin, i dins del territori nacional. Poden fer esport amb grup de màxim 10 persones i/o amb entrenador, però sense contacte físic i de manera individual.

A més, ara, a banda de poder practicar esport a l’aire lliure, i de poder accedir lliurement en espais naturals, també es permet fer-ho, però per torns, en instal·lacions esportives, Centres d’Alt Rendiment  i gimnasos. També poden utilitzar el vehicle privat per desplaçar-se a fer esport.

Esportistes federats

Els esportistes federats es diferencien dels esportistes EAN, EAR i professionals en el fet que només poden sortir a fer esport de 6 a 10 del matí i de 20 a 23 hores, dues vegades al dia. A més, no poden sortir del municipi de residència.

 

Activitats aquàtiques i accés a platges

Amb l’arribada de la Fase 1 del desconfinament a Barcelona les activitats permeses a les platges de la ciutat segueixen augmentant. Es continua permetent fer esport i passejar, no obstant això, continua prohibit el bany recreatiu i les estades a la platja. La principal novetat d’aquesta nova fase és que les platges estaran obertes de 6 a 23 hores. En qualsevol cas, durant tot el dia  caldrà respectar les franges d’edat per a les sortides.

L’accés a les platges passa a ser lliure per qualsevol resident de la ciutat. A més, també hi podran accedir els esportistes EA, EAR i professionals de tot el territori nacional, així com els federats de la mateixa regió sanitària. Per últim, no s’hi pot accedir ni amb transport públic, ni amb vehicle privat, només a peu o amb bicicleta.

Esportistes no professionals

Els esportistes no professionals poden anar a les platges a practicar-hi esports aquàtics, córrer o caminar, de 6 a 10 del matí i de 20 a 23 hores, només una vegada al dia, i amb grup de màxim 10 persones, però sense contacte físic i de manera individual.

Esportistes EAN, EAR, professionals i federats

Els esportistes EAN, EAR, professionals i federats poden anar a les platges a fer esport de 6 a 10 del matí i de 20 a 23 hores, dues vegades al dia, amb grup de màxim 10 persones i/o amb entrenador, però de manera individual.

Menors de 14 anys i majors de 70 anys

Pel que fa als menors de 14 anys i majors de 70 anys, s’han habilitat diferents horaris. De 10 a 12 hores, i de 19 a 20 hores per majors de 70 anys. En canvi, pels més menuts, l’horari establert és de 12 a 19 hores per a nens i nenes acompanyats d’adults.