Lliurament del Premi d'Urbanisme al Pla d'Usos de Ciutat Vella

02/12/2019 - 13:49 h

Urbanisme. El regidor del Districte Jordi Rabassa va recollir el guardó en una cerimònia celebrada el passat dia 28 novembre a l'Hipódromo de la Zarzuela de Madrid.

El regidor del Districte Jordi Rabassa va recollir el guardó durant la cerimònia celebrada el passat dia 28 novembre a l'Hipòdromo de la Zarzuela de Madrid.

Els Premis d’Arquitectura Española, els concedeix el Consejo Superior de los Colegios de arquitectura de España (CSCAE) i reconeixen “la recerca i la innovació posades a el servei de bé comú per satisfer les necessitats humanes i afrontar reptes, com el que representa el canvi climàtic”.

El guardó al Pla d’Usos de Ciutat Vella, li ha estat concedit en la categoria d’Urbanisme  “pel seu caràcter innovador del planejament, i per aconseguir integrar reptes globals com la salut i l’impacte del turisme i dels nous models de negoci, amb la perspectiva ciutadana”. El projecte, liderat per l’Ajuntament de Barcelona, és obra de l’estudi barceloní 300.000 km/s.

El regidor del Districte, Jordi Rabassa va recollir el premi i va assenyalar que el Pla d’Usos “és una eina que posa la salut i la vida dels veïns i les veïnes per davant dels interessos privats, fent prevaldre la regulació enfront de la liberalització”.

Per la seva banda la cofundadora de l’estudi 300.000 km/s, Mar Santamaría, va dir que “cal transformar el planejament urbà perquè les ciutats estan canviant veloçment al ritme que també ho fan els ciutadans i urgeix la seva transformació per fer front a la crisi climàtica i social que hem d’eradicar“.

La cerimònia de lliurament va comptar amb la presència del secretari d’Estat d’Infraestructures, Pedro Saura, i de l’Alta Comissionada per a l’Agenda 2030, Cristina Gallach, entre d’altres representants de Govern i altres autoritats d’institucions autonòmiques i locals.

Un Pla Urbanístic triplement guardonat

Aquest premi que se li acaba de concedir s’afegeix a altres dos que fins ara havia obtingut, el de la Biennal Espanyola d’Arquitectura en l’edició del 2018  i el Gran Premi a la Col·laboració Innovadora S + T+ ARTS, de la Comissió europea.