L'Escola Mediterrània obrirà portes aquest setembre

07/06/2013 - 12:00 h

Educació. Tal com marcava el calendari, les obres de l'escola estaran enllestides aquest mes de juny, per tal que el centre estigui a punt per al nou curs.

El proper curs els alumnes de l’Escola Mediterrània estrenaran centre. I és que la construcció del nou edifici ja es troba en la recta final, de manera que els treballs acabaran aquest mes de juny, perquè el centre estigui a punt al setembre.

Vídeo ‘L’Escola Mediterrània obre portes”

Després de sis anys fent les classes en mòduls provisionals, els prop de dos-cents alumnes de l’Escola Mediterrània estrenaran el seu nou centre aquest setembre. I és que l’escola, seguint el calendari previst, estarà enllestida aquest mes de juny, per acabar de fer el trasllat tot seguit, i deixar-la a punt per al nou curs.

Tal com ha explicat la regidora del Districte de Ciutat Vella, Mercè Homs, aquesta ha estat “una prioritat de mandat”, una intenció que ja venia “des d’abans de ser regidora”. De fet, el projecte va tirar endavant gràcies a un acord signat per l’Ajuntament i la Generalitat, i pel qual el consistori va avançar cinc milions d’euros per les obres.

El nou centre, situat en el mateix lloc on es trobava l’anterior, al passeig Marítim, té 5.000 metres quadrats, i s’han fet edificis separats per a l’educació infantil i per a la primària. També té gimnàs, biblioteca, pista poliesportiva i un pati central.

Segons Homs, “el treball realitzat ha complert molt les expectatives tant de la direcció i els professors del centre, com dels pares i mares”.

L’antic edifici va haver de ser enderrocat l’any 2007 per problemes estructurals, moment en què els alumnes es van traslladar als mòduls, situats al pati de l’Escola Alexandre Galí. Les obres de la nova escola van començar el febrer del 2012.