Segona edició d' "Obert al futur", amb nous continguts adaptats a les necessitats del comerç

27/02/2014 - 00:00 h

Enguany s'ofereixen 24 càpsules gratuïtes en gestió empresarial i capacitació tecnològica (9 noves, 5 adaptades i 10 de continuïtat).

Dimecres 26 de febrer arrenca a Horta-Guinardó, la segona edició d’
“Obert al futur”
, un programa impulsat per l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa que té com a objectiu contribuir a la millora professional del comerç i els serveis de proximitat, a través de formació gratuïta en gestió empresarial i capacitació tecnològica.

Després d’Horta-Guinardó, li arribarà el torn a Nou Barris (5 de març), Sant Martí (12 de març), Eixample i Sant Andreu (17 de març), Ciutat Vella (24 de març), Gràcia (25 de març) i Sants-Montjuïc (2 d’abril). La resta de districtes iniciaran la seva programació a l’abril. D’aquesta manera, aquest programa gratuït arribarà novament als deu districtes de la ciutat, posant a disposició de tots els comerciants una eina molt útil per afrontar un entorn de crisi i de canvis en els hàbits de consum.

Un programa que es renova per adaptar-se al comerç

El comerç és un dels sectors més dinàmics i amb major capacitat de transformació i adaptació. Per això, la segona edició del programa “Obert al futur” es renova i s’actualitza per ajustar-se a les seves necessitats i demandes. En concret, es presenten 9 càpsules noves:

· Guanya la crisi: Innova en el teu negoci

· Màrqueting en el punt de venda

· Cross Channel: Unim les nostres botigues i les noves tecnologies

· Tècniques de disseny i muntatge d’aparadors

· Embolicar regals de forma creativa

· La gestió del marge, el secret del benefici. Gestió de costos externs

· El Mobile Màrqueting i el web 3.0 per aconseguir nous clients i fidelitzar-los

· Aprèn a utilitzar Facebook i Twitter

· Crea i gestiona gratuïtament el blog o web del teu comerç

Aquestes càpsules s’afegeixen a les 15 restants (5 adaptades i 10 de continuïtat) sumant un total de 24 càpsules per aquesta segona convocatòria. Tots aquests continguts responen a quatre itineraris:
“És el moment de fer canvis”
,
“Econòmic Financer”
,
“Màrqueting Digital Sectorial”
i
“Software de Gestió Empresarial”
.

Com és habitual, la formació s’impartirà en equipaments municipals i entitats del districte, en horaris compatibles amb l’activitat laboral dels participants. La durada de cada càpsula serà de 3 hores (igual que l’any passat) i es preveu una participació mitjana de 15 comerciants per classe.

Aposta municipal per un comerç innovador

El comerç és, per a l’Ajuntament de Barcelona, un sector clau d’activitat econòmica i d’equilibri territorial. Així ho recull el Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2012-2015, que també destaca l’aposta municipal per impulsar sectors econòmics consolidats, com ho és el comerç, establint Barcelona com a referent de qualitat.

En aquesta mateixa línia, el Pla d’Impuls i Suport al Comerç de Barcelona, té com a eix principal el foment d’un comerç innovador, modern i sostenible. El programa formatiu
“Obert al futur”
respon, sens dubte, a aquesta voluntat municipal d’impulsar la formació i la qualitat necessàries per a la millora de la competitivitat del sector.